Po obisku Lindaua je bil čas, da se počasi začnem vračati. Okoli 250 kilometrov vožnje me je čakalo do Kimskega jezera (Chiemsee). Ali drugače. Od Ljubljane do Kimskega jezera je okoli 4 ure. V kraju Prien am Chiemsee sem parkiral avtodom in se odpravil na krožno vožnjo z ladjico (stane 9,70 evra) do otokov Herreninsel in Fraueninsel.

Kimsko jezero je največje jezero dežele Bavarske in na njem so trije otoki:

  • Herreninsel (moški otok) ki ga je dal zgraditi bavarski kralj Ludvik II. in na njem je velika palača Herrenchiemsee s čudovitim vrtom in samostan Auguštinarjev
  • Fraueninsel (ženski otok) ki je poimenovan po starem ženskem samostanu Frauenchiemsee
  • Krautinsel pa je tretji otok, ki pa ni naseljen

Sam sem se odločil za ogled otokov Herreninsel in Fraueninsel. Vožnja z ladjico je hitra in prijetna. Kljub vročemu vremenu je bil sprehod po vsakem izmed otokov prijeten – povsod je dovolj toalet, restavracij in možno si je ogledati tudi notranjost stavb. Vreme je bilo vroče in prehodil sem okoli 12 kilometrov, kar se mi je konec dneva zdelo zelo veliko.

Glede na to, da gre za večinoma sprehod po naravi je bilo povsem preprosto prenašati temperaturo, kot tudi številne turiste, ki so izkoristili dan za obisk te znamenitosti. Za obisk obeh otokov z ladjico sem potreboval malce več kot štiri ure. Za parkirišče sem plačal 4,50 evra in precej utrujen sem se odločil, da se odpeljem v prvi kamp in prespim noč na obali Kimskega jezera.

Kimsko jezero ni zgolj samo obisk teh otokov. Kimsko jezero je odlična izbira za vse, ki so radi športno aktivni: lahko surfate, veslate po jezeru, tečete, ali pa kolesarite ob jezeru in čudoviti naravi, ki jo največje jezero v tem delu ponuja.