Zadnje čase opažam, da uradni računu državnih ustanov (Furs, Dars, …) na twitterju uporabljajo vse več emojijev. Dolgo časa sem se zadrževal s komentarjem, ker sem to povezoval z dejstvom, da sem star. Pa vendar sem danes opazil, da to moti tudi ostale. S pretirano uporabo emojijev verodostojne informacije izgubijo svoj smisel in državne ustanove ne komunicirajo samo z mladimi, ki so jim poznani emojiji.

Vsako družbeno omrežje ima svoje zakonitosti, ki pa so večinoma odvisen od cilje javnosti s katero komuniciramo. Twitter ni tako zanimiv za mlajše generacije, ampak se na njem zadržujejo malce bolj odrasle osebe. Posledično je pretirana uporaba emojijev (emotikonov) pri komuniciranju vse prej kot dobrodošla. Še posebej, če gre to za državne ustanove, ki “niso kul” se pa trudijo biti kul. In to na način, da uporabljajo emojije.

Spodnja dva primera sodita v kategorijo, ko je uporaba emojijev precej nesmiselna …

Še ena stvar je pomembna pri komuniciranju na družbenih omrežjih. Konsistentnost. In v obeh primerih je ni. Vse skupaj daje občutek, da tvitata dve različni osebi – ena, ki obožuje emojije in druga, ki jih ne. Vse lepo in prav – lahko se uporabljajo emojiji, vendar jih je par dovolj in ne cela plejada.

Priznam. Sam niti ne razumem vseh emojijev, ker jih je preveč. Ko sem jaz stopil v stik z internetom smo uporabljali :) in še par izpeljank. In to je bilo to. Sedaj pa živim v svetu, ko ljudje komunicirajo zgolj s pomočjo tega. In potem si naj vsak po svoje misli o čem je govora, predvsem pa kaj je nekdo želel povedati.