Ali Slovenija potrebuje novo jedrsko elektrarno Bojan Ambrozic prikaze dejstva o tem Ali Slovenija potrebuje novo jedrsko elektrarno Bojan Ambrozic prikaze dejstva o tem

GEN-I za 15 odstotkov znižuje cene tarif električne energije za svoje odjemalce

GEN-I je prvi dobavitelj električne energije, ki se je odločil in za 15 odstotkov znižal cene tarif električne energije za svoje odjemalce za tri mesece.

S tem GEN-I dodatno zmanjšuje stroške za elektriko, ki sta jih z interventnim ukrepom o oprostitvi plačil prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije (prispevek za SPTE in OVE) ter tarifne postavke za obračunsko moč že znižali Vlada RS in Agencija za energijo.

Kaj to pomeni za odjemalce GEN-I? Na naslednjem računu bo:

 • električna energija po dejanski porabi/pavšalu na tarifah VT, MT, ET s 15 % popustom
 • obračunska moč 0,00 EUR
 • prispevek SPTE in OVE 0,00 EUR

S temi spremembami bo skupen račun povprečnega odjemalca elektrike pri GEN-I nižji za skoraj 30 odstotkov. Odjemalci bodo znižanja deležni že na marčevskem računu, nižje cene pa bodo veljale do konca maja.

Bravo! In upam, da sledijo še Elektro Ljubljana, Petrol in ostali ponudniki električne energije v Sloveniji ..

Ali Slovenija potrebuje novo jedrsko elektrarno Bojan Ambrozic prikaze dejstva o tem
Ali Slovenija potrebuje novo jedrsko elektrarno Bojan Ambrozic prikaze dejstva o tem
 1. Spoštovani,

  vsa gospodinjske in mali poslovni odjemalci električne energije boste v naslednjih treh mesecih ne glede na to kdo je vaš dobavitelj električne energije oproščeni plačila prispevka za SPTE* in OVE** ter tarifne postavke za obračunsko moč. Gre namreč za postavko na računu, ki jo določa država in nanjo dobavitelji nimamo vpila.

  Ker pa imamo dobavitelji vpliv na sama ceno električne energije, smo pri Petrolu svojim odjemalcem zagotavljali nižje cene že v preteklosti in enako bomo za vas poskrbeli tudi v prihodnje. Tako je našim že obstoječim odjemalcem tudi po izteku akcijskega obdobja na voljo popust do kar 30 odstotkov. Nove stranke pa pozdravimo z začetnim 15-odstotnim popustom na redno ceno elektrike in dodatnih 15 evri dobrodošlice v obliki dobropisa. Brez skritih ali dodatnih mesečnih stroškov.

  *SPTE – prispevek za zagotavljanje podpore proizvodnji električne energije v soproizvodnji z visokim izkoristkom in iz obnovljivih virov energije.
  **OVE – prispevek za obnovljive vire energije.

  V primeru dodatnim vprašanj se lahko na nas obrnete preko sistema Povej Petrolu.

  Lep pozdrav,

  Saša Rozman
  Trženje
  Petrol d.d.

  1. Mene zanima popust za obstoječe. Ne za nove, ki jim sedaj poskušate prodati električno energijo.

   Za tiste, ki pri vas plačujejo mesečne račune.

   Hvala za odgovor. Vem, odgovor je 0 …

Komentarji so zaprti.