Včeraj sem pisal o gasilcu iz Rusije, ki se mu SDS na billboardih zahvaljuje, ker je. Danes pa ne morem mimo zahvale SDSa “stock” zdravnikom in predvsem zahvali coronavirusu, ker je. Poleg tega tudi napačno uporabljajo dvojezični napis.

Slovenija je v teh dneh polna plakatov stranke SDS, kje se zahvaljujejo. Gasilcem iz Rusije, “stock” zdravnikom … Vse skupaj deluje kot bi nekdo njim zanalašč podtikal takšne stvari, da bi se ljudje bolj obregnili ob to in da bi dobili brezplačno promocijo. Če je to to, potem je to odlično odigrana igra. Ampak dvomim. Bolj se nagibam k temu, da delajo napake. Napake, ki se jih v teh časih ne bi smeli dovoliti in ki mečejo slabo luč na njih.

Ali je res tako težko najti fotografijo, ki ne bo že na prvi pogled očitna, da gre za “stock” fotografijo? Ali je res tako težko najti par zdravnikov in jih slikati in se jim tudi na ta način zahvaliti za njihovo delo v teh dneh? Ali pa gasilce, ki razkužujejo in pomagajo Civilni zaščiti?

Ampak nazaj k billboardi s “stock” zdravniki, ki so postavljeni v Primorju. Najprej o velikosti fontov. Večjezični napisi morajo biti zapisani v obeh jezikih s črkami iste velikosti. Iz billboarda je razvidno, da tega ne upoštevajo.

Druga stvar, ki mi je precej čudna je – #coronavirus Grazie di esistere. Ali se oni zahvaljujejo koronavirusu ker obstaja? Čudno, zelo čudno. Še posebej, ker je na billboardu res veliko prostora.

In še zadnje. Zakaj “stock” zdravniki, ki jih odkriješ s par kliki?

SDS se zahvaljuje 22stock22 zdravnikom coronavirus Grazie di esistere2

SDS se zahvaljuje 22stock22 zdravnikom coronavirus Grazie di esistere1