Joze Mozina sestre usmiljenke partija Joze Mozina sestre usmiljenke partija

Jože Možina zavaja / sestre usmiljenke in partija

Tviter postaja poligon poskusov spreminjanja zgodovine. Tokrat je imel glavno vlogo Jože Možina, ki je zavajal glede sestr usmiljenk in partije. Njegov tvit se je glasil: No,partija, predhodnca @strankaSD je “ogromno” naredila za to: 8.marca 48 so iz bolnic pometali vse najboljše med.sestre usmiljenke in jim prepovedali oskrbo onemoglih. Potem pa so kom. veljaki, Šentjurčeva, Kardelj.. zase/za starše iskali te iste nune, da jim pomagajo. In so..

No, seveda to ni res. V bistvu je bila resnica drugačna, ampak za poskus zavajanja s katerim je želel diskreditirati vnaprej Sonjo Lokar in Stranko DS, ki ga je izvedel Jože Možina, je očitno dovoljena tudi laž. Seveda so to njegovi sledilci nagradili s številnimi všečki – očitno jim je nepomembno kaj je resnica. In tega je vsak dan več in več …

Na srečo se kmalu najdejo tudi odgovori na takšne poskuse zavajanja. In tokrat je postregla s pravimi informacijami dr. Brigita Skela Savič in pokazala dejansko resnico, ki pa seveda ni po volji Jožeta Možine. Vladno šolanje #sester se je pričelo 1924. #RKC usmiljenk ni šolala, šolanim sestram ni pustila delati v bolnišnicah. Vlada je 1948 vsem usmiljenkam ponudila delo v bolnišnicah v uniformi zdrav.delavcev. RKC odklonila, nekatere posameznice ne.

Tokrat je Jože Možina naletel na sogovornico, ki je podkovana v tej temi. In zanimivo, ni se več oglasil na to temo …

Joze Mozina sestre usmiljenke partija
Joze Mozina sestre usmiljenke partija
  1. Ivanov lakaj nikoli ne zavaja – on zavestno in brez sramu laže.

Komentarji so zaprti.