Če se kdo sprašuje zakaj je vlado Janeza Janše presenetil 2. val Covid-19, potem je odgovor na dlani. Nik Prebil je danes v parlamentu predstavil podatek, ki me je precej presenetil. Vlada Janeza Janše je v sedmih mesecih opravila 424 imenovanj brez komisij + 323 imenovanj s komisijo. Torej 747 imenovanj v tem času – ali povprečno 3,5 menjave na dan – ker vlada dela 24/7.

Poslanec Branko Grims je v svoji maniri, s pomočjo papirja, kazal na 252 menjav, ki jih je opravila vlada Marjana Šarca. Seveda je pozabil omeniti, da je to storila v 19 mesecih – kar je povprečno 0,4 menjave na dan. In menjave niso bile opravljene v enem izmed najbolj kritičnih trenutkov za Slovenijo, kot so menjave, ki jih je opravila vlada Janeza Janše.

Zakaj sem sam presenečen nad to številko? Vedel sem, da menjavajo vse kot po tekočem traku, pa vendar nisem vedel, da je številka tako visoka – predvsem za to, ker nisem vedel, da je njihov “bazen kadrov” tako velik. In sedaj mi je jasno zakaj dobivajo pozicije tisti, ki so glasni na tviterju in so seveda na pravi strani. Ker očitno je to že dovolj, da zasedeš kakšno pozicijo, ki ti jo nameni ta vlada …