had had

Levi fašizem ne obstaja / beseda je zgolj konstrukt Janeza Janše

Včeraj, ko sem pisal o napadu na Niko Kovač sem bil množično deležen označbe levi fašist. Ker levi fašizem ne obstaja, ampak je zgolj in samo konstrukt Janeza Janše iz leta 2013, ko je tako poimenoval protestnike, ki so bili proti njegovemu fašizmu, sem se seveda samo nasmehnil in si mislil svoje. Ker pa je beseda levi fašist vse pogosteje uporabljena v njihovem “diskurzu” pa je domoglupcem potrebno razložiti, da ta pojem ne obstaja, ampak so zgolj mokre sanje Janeza Janše.

Tudi desni komunizem ne obstaja, ampak tega nihče nikomur z desnega pola ne očita in jih nihče ne označuje tako. Ker bi šlo za povsem nelogičen silogizem. Tudi levi fašizem ne obstaja, čeprav Janez Janša uporablja to besedo kot psovko za nasprotnike, ki se pač ne strinjajo z njegovim fašizmom.

Besedno zvezo je leta 2013 verjetno uporabil z namenom, vendar je trajalo skoraj desetletje, da se je začela množično pojavljati v “besednjakih” domoglupcev. Pač jim pride z zamikom, ampak pomena pa še vedno ne razumejo, saj ga tudi ni in ta besedna zveza se ne uporablja v znanstvenih objavah.

V bistvu si je Janez od nekdaj želel, da bi bil antifašizem označen za levi fašizem. Ampak tega ni nihče ponotranjil, saj je vsakomur jasno kaj je fašizem. Za domoglupce, ki ne poznajo te besede:

  • fašízem -zma m (ī)
    politična ureditev, ki temelji na diktaturi, kultu osebnosti, nestrpnosti do drugače mislečih, šovinizmu,

Smešno in zanimivo, kajne? Je sedaj jasno zakaj si Janez želi levega fašizma? In zakaj poskuša to besedo vse pogosteje uporabljati, da jo njegovi troli kot majhni cucki ponavljajo za njim? Zgolj Janez je tisti politik, ki se že 30 let trudi ostati na čelu ene stranke, čeprav mu je narod že velikokrat pokazal #fakof in smo državljani nazadnje letos povedali na volitvah, da si ne želimo nikoli več fašizma, ki smo ga bili deležni dve leti. Da si ne želimo šovinizma, ki se ga gredo na desnici in da ne toleriramo nestrpnosti, ki je vsak dan na meniju na desnem polu.

Torej, levi fašizem ne obstaja in pika. Kot sloni ne letijo, ampak Janez verjame tudi v to. Pa verjetno v brezmadežno spočetje tudi, kajne?