Zadnje tedne je portal Necenzurirano veliko pisal o naključjih Janeza Janše, ki se mu dogajajo v življenju. Kasneje se je tem poročanjem pridružil tudi Pop Tv. Po naključju se je v dnevni sobi Janeza Janše znašel Božo Dimnik. Janez Janša se je po naključju znašel z družino na jahti Boža Dimnika. Janez Janša je po naključju na Novi Zelandiji srečal Boža Dimnika. Da naključnih srečanj z Andrejem Marčičem niti ne omenjam. Zgolj in samo naključja so to, kajne?

Že dolgo ne verjamem v naključja. Ne verjamem v pravljice, ki jih ablast servira narodu. Ne verjamem “razlagam”, ki jih poskušajo desnosučni mediji predstaviti javnosti. Verjamem v pa dejstva. In dejstvo, da se Božo Dimnik znajde v dnevni sobi Janeza Janše z “nerf puško” pač ne more biti naključje.

Pred leti je Gal Gjurin uporabnika tviterja tožil, ker je objavil posnetek kako z “nerf puško” strelja v TV, kjer se predvaja njegov spot. Janeza, ki ga je strah napisa Smrt janšizmu, pa očitno puške ni strah, vendar ga je strah besede! Ali pač …

Tudi to, da se cela družina Janeza Janše znajde na jahti Boža Dimnika je za domoljupce naključje. Sam predvidevam, da je šel Janez Janša z družino plavati v vodo in je mimo priplul Božo in jih je povabil na jahto – sicer so imeli vsa oblačila očitno s seboj in so se tudi precej veliko slikali.

Sicer nimam veliko izkušenj z jahtami, ampak če se slučajno z nekom srečaš sredi morja, potem ne držiš v roki daljinca in preklapljaš med programi, medtem ko gostitelj bere časopis, ko si na njegovem plovilu.

Zanimivo bi bilo izvedeti kdo je naredil vse te fotografije in kako so prišle v javnost. Glede na to, da je bil to inside job, me zanima zgodba za njimi in zakaj so se v javnosti pojavile sedaj. Očitno se nekaj dogaja zadaj in je potrebno malce več pozornosti preusmeriti drugam. In naključja so kot nalašč za to. Gre mogoče samo za ščitenje Andreja Marčiča, kajti sedaj je vsa medijska pozornost na Božu Dimniku.

Najbolj zanimivo pri vsem tem je, da si koalicijske stranke ne belijo las zaradi tega in jim je to povsem nepomembno. Očitno je to modus operandi desnice – za vse so krivi drugi. Ko jih dobiš s prsti v marmeladi, pa začnejo iskati paralele s primeri z levega pola. Ja, to je ta nova realnost.

janez jansa bozo dimnik
Božo Dimnik v dnevni sobi Janeza Janše (vir: 24ur)