pegasus janez jansa pegasus janez jansa

Pegasus in obisk Janeza Janše v Izraelu na sedežu podjetja NSO Group / ni naključij

Marca letos je Janez Janša obiskal podjetje NSO Group v Izraelu. Podjetje, ki izdeluje programsko opremo za nadzor mobilnih telefonov in se je v teh dneh znašlo pod drobnoglekom vseh medijev po svetu. Oštro je takrat objavil članek na to temo, kjer so se spraševali o namenu obiska Janeza Janše in sedaj so začele padati domine.

Programska oprema Pegasus omogoča nadzor nad telefonom posameznika. Omogoča vklop kamere ali mikrofona na daljavo, omogoča prestrezanje sporočil in ostale komunikacije. Je pač orodje za sodobno vojskovanje, ko so informacije najpomembnejše.

V teh dneh je prišla v javnost informacija, da so s to programsko opremo “prisluškovali” številnim novinarjem po svetu – na seznamu “prisluškovanih” so se tako znašli novinarji AFP, The Wall Street Journal, CNN, The New York Times, Al Jazeera, El Pais, AP, Le Monde, Bloomberg, The Economist, Reuters … Prav tako so “prisluškovali” kraljevim družinam, podjetnikom, predstavnikom vlad in tudi nasprotnikom vlad.

Seveda se je na seznamu našlo precej številk iz Madžarske, kar seveda pokaže namen obiska Janeza Janše v Izraelu. Na srečo že dolgo ne verjamem v naključja in tudi to ni naključje. Sem prepričan, da se bodo sedaj vsi distancirali od tega obiska in da bomo mogoče nekoč dejansko dobili podatek kaj se je Janez Janša dogovoril v Izraelu in mogoče pridejo na dan tudi imena, ki so se znašla na spisku tistih, ki jim je bila “vsiljena” ta programska oprema na njihove mobilnike.

Ja, temu Janez reče demokracija.

pegasus janez jansa

  1. Veš kaj me skrbi Had… da razen naju to nikogar ne skrbi..

Komentarji so zaprti.