vlada janeza janse vlada janeza janse

V Sloveniji imamo vlado Janeza Janše in ne Vlado Republike Slovenije / toliko o demokraciji

Če se kdo sprašuje v kakšni državi živimo, je postalo jasno iz sporočila UKOMA – kjer so zapisali, da ukrepe v Sloveniji sprejema vlada Janeza Janše. Jaz sem bil prepričan, da živimo v demokraciji in imamo Vlado Republike Slovenije, ki sprejema ukrepe, ampak očitno sem živel v zmoti in tale “Freudian slip” je precej poveden!

Verjetno je že vsem postalo jasno, da to kar se dogaja v Sloveniji zadnjih deset mesecev ni demokracija. Je avtokracija. Mokre sanje trenutnega predsednika vlade, ki lahko končno doživlja svojo slavo in vlada nad narodom. S pomočjo SMCja in Desusa mu je to uspelo in čudil bi se, če ne bi izkoristil priložnosti, saj je bila to njegova dolgoletna tendenca.

Če se je kdo spraševal zakaj je Slovenija v vrhu po številu mrtvih zaradi Covid-19 na 100.000 prebivalcev, kljub temu, da smo imeli najdaljši čas policijsko uro, prepoved gibanja izven občin in vse ostalo. Zgoraj je odgovor. Ker lahko! Ker edino tako potekajo stvari v avtoritarnih režimih. Kjer edino tam se njihovim gleda skozi prste, vse druge pa se kaznuje in jih obeša na “pranger” in jih javno maliči.

Stranke koalicije se v teh dneh ukvarjajo s povečanim ekstremizmom in sovražnim govorom, ki ga pripisujejo opoziciji in njihovim volivcem, se mi milo rečeno “kozla”. Predvsem za to, ker sedaj taisti, ki so dolga leta netili prepire in podžigali strasti, se bojijo za svojo kožo?

Aja, pozabil sem. Za desnico je vse svoboda govora, za vse druge pa je to sovražni govor. Precej podobno kot je bilo v ZDA še nedolgo nazaj. In ko je odšel Trump, so se strasti pomirile in nov veter je zavel v demokracijo. Očitno bomo morali v Sloveniji še malce počakati na to.

vlada janeza janse
vlada janeza janse
  1. Ze, ze, samo ti navajas medije, eg. Delo, rtvs, 24ur, dopis iz clanka pa je posredoval UKOM – ni isto

  2. strel v koleno, ko ne razumes napisanega. ukom – urad vlade za komuniciranje je tako oklical vlado … stekas? al boli, ker moras braniti stvari o katerih nimas sicer blage veze.. #šcc

   1. no samo da imas ti “blage veze”, cetudi se smesis, kolikor si majhen in shiran.

    never go full retard #nedasemi

 1. Bolje bi bilo, in bolj pošteno, reči, diktatura JJ.Mi nismo banana republika, mi smo skupina ljudi pod Alpami, ki jih terorizira skupina kriminalcev in bedakov.

 2. Kar sem napisal zgoraj, je tako prekleto, in žalostno res. To počasi spoznavajo, na srečo, tudi tisti, malo počasnejši. Ko bo dovolj ljudem to jasno(kritična masa), potem se morda kaj spremeni.

 3. Vprašanje je enostavno, recimo za referendum: HOČEMO IMETI SVOJO DRŽAVO ALI NE?
  Če bo odgovor DA, potem je jasno, da se je treba znebiti stranke SDS in JJ, za vedno! In ju prepovedati z ustavo!

  1. Znebiti se članov SDS stranke, ki so najbolj zaslužni za osamosvojitev Slovenije, je nekakšen absurd.

   1. Ves kdo je kriv za sestrelitev civilnega helikopterja nad Rozno Dolino med 10-dnevno vojno ? Sedaj ga gledas v parlamentu. Ta clovek je psihopat.

  2. Pa kaj vi ste normalni ali kaj…. Kar spodbujate ni demokracija ampak komunizem‍♂️… Kaksna je po vasem demokraticna drzava ce se stranka izbrise ker ljudem ni vsec.. Potem takem lahko vse stranke unicimo…komunizem unicuje politicne nasprotnike in temu vi priznavate prav… Lahko vas je sram.

   1. mamile niso fajn. kje pa ti vidis komunizem? a sloni tudi letijo?

Komentarji so zaprti.