V ponedeljek je Slovenija stopila v oranžno cono. Posledično bi se morale odpreti meje občin za prosto gibanje. Vendar se to seveda ni zgodilo. Čakati smo morali na sredo, da nam je vlada sporočila, da nam bodo v četrtek sporočili svojo odločitev. In v četrtek smo izvedeli, da se bomo do ponedeljka naprej lahko prosto gibali izven meja občin. Očitno naše občine potrebujejo čas, da jih pripravijo na ljudi, ki bodo prečkali meje občin?!

Tole zgoraj je še en primer, ko je zelo nazorno prikazano, da ne gre za ukrepe, ki bi nas kakorkoli zaščitili, ampak gre zgolj in samo za “jebanje” državljanov v glavo. Praksa, ki smo ji priča zadnjih deset mesecev.

Verjetno se še vsi spomnimo, da so se določeni odloki spreminjali čez noč. Danes še ni bilo dovoljeno opravljati določenih storitev, zvečer pa je vlada spremenila odlok in naslednji dan so bile taiste storitve dovoljene. Lastniki lokalov so se morali čez noč organizirati in odpreti vrata.

Ampak pri mejah pa temu ni tako. Meje zahtevajo povsem drugačno obravnavo. Meje so zakomplicirane. In zato je potrebno teden dni časa, da bomo lahko brez slabe vesti in brez papirjev prečkali meje občin – ne, tega ni bilo niti v “tako slabi državi, kot je bila Jugoslavija” kot nam poskušajo zadnje čase prikazati trenutni vladajoči. Namesto, da bi se ukvarjali z življenjem v letu 2021 oni živijo v letu 1991, ko se je njihovo življenje začeli in tudi končalo.

Od torka dalje omejitev gibanja na obcine