Ste po naslovu sklepali, da gre za šalo? Motite se. Detektiv ne more najti Janeza Janše, da bi mu vročil obvestilo o obravnavi na sodišču v Celju, kjer Janeza Janšo tožita Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek zaradi njegovega tvita v katerem ju je oklical za prostitutki. Aja, danes ta primer zastara, če se Janez Janša ne udeleži obravnave.

Živimo v letu 2022 in Janez Janša ni ravno slehernik, ampak je še vedno oseba, ki opravlja delo premierja dokler dr. Robert Golob ne sestavi vlade in jo potrdijo v parlamentu. Janez Janša ni oseba za katero ne bi vedeli kje se nahaja. Če je za to, da mu nekdo vroči poziv na obravnavo na sodišče potreben detektiv in se tudi njemu izogiba, to veliko pove o Janezu Janši. In ker je bil Janez Janša v parlamentu na prvi seji novega sklica, me čudi, da detektiv ni uspel vročiti sodne pošte Janezu?

Sicer pa tale primer prikaže modus operandi osebe, ki “naj bi prva med ostalimi” spoštovala zakone, vendar jih poskuša vedno znova izigrati in se izogniti sodiščem. Ena izmed sprememb, ki bi jih morala biti deležna zakonodaja je, da če sodna pošta ni vročena, ne more priti do zastaranja, Potem pa naj se Janez in njemu podobni skrivajo celo življenje in ne samo do zastaranja.

Žalostno pri vsem tem je, da ima očitno Janez strah pred sodišči in se jim uspešno izogiba. Da ne stoji za svojimi besedami in se ne upa soočiti z osebami, ki jim jih je izrekel, predvsem pa da se boji posledic svojih besed. Ja, to je ta pogumni premier, ki se ne upa z novinarkama soočiti na sodišču in jima pogledati v oči. Verjetno ima full bolj pomembno delo, kajne?