Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

Na protestu policija uporabi vodni top in solzilec, vendar ne pridrži nikogar / deja vu scenarija SdSovcev

Včerajšnji dogodki na protestih so bili iz učbenika SdSovcev. Predvidljivo, predvsem pa deja vu dogodkov 5.11.2020, ko se je sam Hojs v spremstvu pripadnikov posebne policije, ki so bili opremljeni s puškami HK416, sprehodil med protestniki. Prvič in zadnjič. Ampak tale zapis ni o Hojsu, ampak o dogodkih na protestu in o uporabi solzica in vodnega topa, vendar policija ob vsem tem ni pridržala nikogar. Saj je jasno, zakaj ne!

To, da se bo protest spremenil v predstavo je bilo jasno vnaprej. Ljudje, ki so se ga udeležili, se ga niso za to, da bi jih kdo škropil s solzilcem ali pa z vodnim topom. Ravno obratno. Udeležili so se ga, ker ne sprejemajo tega kar jim je zapovedala ablast. In pravico imajo do tega. Tako kot jo imamo tisti, ki se vsak petek že 75 tednov odpravljamo na ulice in protestitamo proti ablasti. O razlogih za protest ne bom, kajti niso pomembni.

Dejstvo je, da se je zbrala ogromna množica protestnikov na Trgu republike in da so bili protesti dolgo časa mirni. Čudi me, da kljub temu, da je bilo Hojsu, Olaju in Mahniču jasno, da bo prišlo na protest ogromno ljudi, da niso ogradili trga z ograjami in poklicali na pomoč “želve” iz drugih krajev Slovenije. Čudi me, da so se odločili, da bodo zgolj s peščico policistov “branili” red in mir.

Še enkrat. Ni naključij. Še posebej, ko so se v nekem trenutku mirni protesti sprevrgli v metanje bakel, steklenic in kock v stavbo parlamenta. In zanimivo je, da so bili ravno med protestniki zopet pripadniki navijaških skupin. Tudi lansko leto novembra je bil scenarij enak.

Na srečo se včeraj ni zgodil stampedo in množično nasilje protestnikov, ko se je policija odločila, da s solzilcem prežene ljudi in tretjič uporabi vodni top. V bistvu sem vesel, da ni prišlo do tega.

Mi je pa zanimivo, da policija na teh protestih, kjer je uporabila vodni top in solzilec, ni pridržala nikogar. Na predzadnjem petkovem protestu je 9 policistov “aretirali” mladoletnika, ki so ga sumili, da je prižgal baklo. Včeraj, ko so bakle letele v parlament, pa niso pridržali nikogar. Ja, vprašanje – kdo je tu nor, je povsem na mestu. Odgovor pa je poznan vsakomur, predvsem pa se verjetno vsak od nas zaveda, da bo vsak poskus protestov “ugrabljen” in prikazan kot dejanje nasilja.

Na petkovih protestih so najprej uporabili rumene jopiče, ki pa so že po prvem prihodu v javnost “zajebali” z dvignjeno desnico in posledično je njihov plan padel v vodo. Tudi na protestih novembra od katerih so se petkovi protestniki distancirali se je zgodilo podobno. Nogometni navijač je fizično obračunal z novinarjem in fotografom in policija je potrebovala več kot mesec dni, da ga je našla.

Niti najmanj ne dvomim, da policija dejanskih krivcev za včerajšnje nasilje in metanje bakl ne bo našla. Zakaj bi iskala svoje podtaknjence, ki so omogočili, da bosta Janša in Hojs lahko spet obračunavala s svojimi političnimi nasprotniki, kajti zaprmej so oni krivi za te proteste.

Res sem že naveličan prozornosti te ablasti in njihovih potez. Predvsem pa me moti, da bo Hojs že danes zagotovo sprejel nove ukrepe, ki bodo tudi posledica včerajšnjega nasilja. Počasi se moramo zavedati, da ta ablast nima dovolj glasov, da bi karkoli sprejela v parlamentu, zato vlada z odloki. To je vse kar ji preostane. Ampak se bojim, da se ne bo dala tale ablast kar tako in da lahko pred volitvami pričakujemo še kakšno bolj zanimivo situacijo – ker oni rešujejo življenja.

Vlada ni bila pripravljena na 2. val Covid 19 zato krivdo vali na medije in drzavljane

  1. Bilo je kar nekaj poškodovanih na obeh straneh,in tudi nekaj prejetih.To golazen proticepilsko ste imeli včeraj na kupu pa bi jih lahko čredno precepili kot živino pa bi bil mir.

  2. @s. bervar
    Naslednjč boš cepljen, kot pravo žlahtno govedo s tremi dozami ter še kakšno za naprej.

Komentarji so zaprti.