Marezige so zibelka antifašizma. Marežganski upor, ki se je zgodil 15. maja 1921 je prvi upor proti fašizmu v svetovnem merilu, saj so se takrat goloroku domačini postavili po robu oboroženim fašistom. Potem nas kozmična sila vrže v leto 2021, ko se v Sloveniji vse bolj širi fašizem in se Janez in SdSovci odločijo, da bodo ravno v Marezigah imeli svoje strankarsko srečanje. Nizkotna provokacija v posmeh vseh žrtev fašizma. In seveda Janez s seboj v Marezige pripelje specialno policijo, ki jih brani pred protestniki. Kdo jih je plačal? Kdo je dal ukaz, da naj pridejo v Marezige? Na podlagi česa je bil izdan ta ukaz?

To, kar se je zgodilo včeraj v Marezigah je pač modus operandi SdSovcev, ki so tako prozorni, da je vsakomur jasno, da hočejo izkoristiti zadnje trenutke ablasti, da čim bolj razdvojijo narod. To, da si zibelko antifašizma izberejo za kraj svojega srečanja je provokacija s katero so želeli doseči nasilje. Pa jim ni uspelo. Protestniki niso nasedli na provokacijo, prav tako pa SdSovci niso pripeljali s seboj nogometnih huliganov, ali pa Stevanovičevih fantov.

So pa SdSovci pripeljali s seboj kordon “robocopov” (pripadnikov specialne policije v popolni “bojni opremi”, ki so jih varovali pred protestniki. Ja, to je realnost vladanja Janeza Janše – narod ga ima tako rad, da ga morajo zaščiti pred vsem njegovimi navdušenci, ki želijo njegov podpis ali pa fotografijo z njim.

Da bo jasno, da gre zgolj in samo za provokacijo – Janez je pred tednom na istem mestu gostil EU poslance iz skupine Identiteta in demokracija. Janez poskuša v zadnjih vzdihljajih še malce pokazati mišice in poskuša izvajati represijo. Nič novega. Vsak dan odkar so na ablasti SdSovci je pač takšen.

Pred časom je Janez očital petkovim protestnikom koliko stanejo državo, ker mora policija vsak petek ograjevati trg pred parlamentom in mora policija varovati protestnike – Janezu ni jasno, da je to njegov zapitek in zgolj in samo njegov strošek. Če ne bi bilo Janeza, ne bi bilo protestov. Posledično ne bi bilo stroškov. Ampak Janez ne ve več kaj govori. In prav zanima me kdo bo plačal izlet “robocopov” v Marezige? Mogoče pa je res že čas, da dajo policisti dol “čelade” in se uprejo dejstvu, da so izkoriščeni zgolj in samo za politične interese Janeza!

Janez se očitno vse bolj zaveda, da ga čaka usoda Kurza in Babisa. Prvi je sam odstopil in dokazal, da je Kurz z jajci, Babis pa je izgubil volitve – tako kot jih bo tudi Janez. In potem se bo počasi življenje začelo vračati v normalne tirnice in ne bo več tako neumnih poskusov provociranja kot je bil tale.

Smrt fašizmu. Svoboda narodu!

marezige
Specialna policija varuje strankarski shod v Marezigah – na čigave stroške? Foto: twitter (nisem našel avtorja!)