Siol je že nekaj časa desnosučno glasilo. Od kar je vajeti prevzel Peter Jančič, se je sicer odlični portal, prelevil v še eno izmed trobil desnice. Zgodbe, ki jih objavljajo sicer nimajo veze z realnostjo, ampak so pa vedno na strani Janeza Janše in koalicije. No, Peter Jančič je šel še korak dalje –  priznal je, da na Siolu ne bo med komentatorji nikogar, ki bi kritiziral Janeza Janšo in posledično brišejo takšne uporabniške račune. Jančič je na tviterju zapisal: Fašisti pa mirno pojdite na svoje portale, Siol ni za vas, ok?

Očitno Peter Jančič enači kritiziranje Janeza Janše s fašizmom. Verjetno Jančič ne pozna pomena besede fašizem, ampak v tem primeru sploh to ni več pomembno. Očitno je Siol namenjen samo tistim, ki kimajo in se klanjajo Janezu Janši. Nekako tako si jaz predstavljam demokracijo po “jančistično”. Vsaka podobnost s Severno Korejo je seveda zgolj in samo plod vaše domišljije.

In ne, ne gre za #fakenews, ampak za dejanski tvit urednika Siola, ki se mogoče ne zaveda, da on ni lastnik Siola in da je vseeno še vedno največji lastnik portala država. Ampak očitno za njihove ne veljajo nobena pravila – v normalnem svetu bi urednik za takšen tvit v istem trenutku odletel in se poslovil od svojega stolčka.

V Sloveniji bo verjetno Jančič nagrajen za to svojo “svobodo govora”. Resno se mi smilijo ti ljudje, saj to kar počnejo v zadnjih vzdihljajih ni več normalno.

peter jancic fasisti