Cosmopolitan: Si že slišala za ANALNE SOLZE? To je VSE, kar moraš vedeti (+ ali je nevarno). Ja, analne solze res obstajajo, in to je VSE, kar moraš vedeti o tem pojavu! Nagrado za “najboljši prevod leta 2021” letos prejme Cosmopolitan. Res je, da se je leto šele začelo, ampak dvomim, da bi lahko kdorkoli prekosil analne solze! Ja, se zgodi, če ne prevajaš tuje članke in ne razumeš pomena besede tear …

Ali ste že slišali za analne solze? Jaz še nisem, čeprav sem že dolgo časa “na tem svetu”. Očitno je vse enkrat prvič. In tokrat je bilo prvič, da je nekdo anal tears aka anal fissure prevedel kot analne solze.

Ne, ne gre za solze. Gre za analne razpoke (fisure) –  do katere pride zaradi odvajanja trdega blata, ali pa tudi pri analnem seksu. Če bi “novinar” vsaj poguglal svojo novo besedno zvezo – analne solze, bi verjetno opazil, da ne obstaja in bi mogoče še enkrat preveril, če je njegov prevod smiseln.

So pa analne solze sprožile kup smeha na tviterjih. Sicer so spremenili del teksta, kjer so pisali o analnih solzah, vendar naslov članka so pustili enak, ker so verjetno zaradi tega “prevoda” dobili veliko več obiska kot bi ga sicer, če bi pravilno prevedli članek.

analne solze cosmopolitan
analne solze cosmopolitan