pajkice lelosi pajkice lelosi

Slovenijo je zajela obsesija s pajkicami / upam, da se bo kmalu končala!

Že nekaj časa spremljam obsesijo s pajkicami in si zastavljam preprosto vprašanje – kdaj se bo končala obsesija s pajkicami? Ali se bo sploh kdaj končala? Pajkice so povsod. Na ulicah, v trgovinah, v naravi, pri športu, doma, … Imam občutek, da v Sloveniji ni več življenja brez pajkic! Mogoče pa so samo tako primerne za “korona čase”, ker so raztegljive bolj kot ostali materiali, ki so naravni in niso prožni?!

Pajkice so kul. Ampak so kul za določene aktivnosti. Ne za vse priložnosti. In tudi niso vse pajkice ok. Še posebej so grozne tiste prosojne, kjer se skozi vidi vse. Ampak to nekaterih ne moti. Tudi “potrenane”, ali strgane pajkice na nekaterih bolj izpostavljenih mestih so vse prej kot “apetitlih”.

Mi iz starejše generacije se spomnimo, da so bile pajkice moderne pred n-leti, ampak takrat to ni bilo tako močno razširjeno. Takrat so pajkice nosili tudi fantje, predvsem pripadniki določenih subkultur, ampak ta pojav ni bil tako razširjen kot je v zadnjih par mesecih, ko se mi zdi, da so edina tema influensark zgolj in samo še pajkice.

Vsaka od njih jih priporoča, večina priporoča eno in isto znamko in vse prikazujejo svoje zadnjice kako hudo dobro zgledajo v njih. Seveda. Če delaš na riti, potem določene anomalije skrijejo pajkice, niso pa pajkice rešitev za vse anomalije, čeprav oglaševalci želijo pajkice naslikati ravno tako.

Če je na spletu tisoče oglasov na to temo, potem bi moralo precej hitro postati jasno za kaj gre – za marketing! In ja, verjamem, da so udobne in oh in sploh in da je življenje v njih čudovito. Še posebej, ker niso iz naravnih materialov, kajne? Ker so oprijete in vse skupaj izpade boljše kot je v resnici. In ker tako pravijo tudi influensarke. Vse štekam.

Naša vlakna LELOSI AAMS® veganska mlečna svila združujejo 98,65 % lastnosti naravne in organske mlečne svile, ne da bi pri tem izkoriščali dragocene naravne vire.

Kaj sem ravnokar prebral? Še tista možganska celica, ki mi deluje, je odpovedala sodelovanje ob tem.

Tudi sam nosim pajkice – za šport. Za tek pozimi ali pozno jeseni. Za kolesarjenje, ko je še mrzlo. Spodaj pajkice, povrhu pa kratke hlače za tek, ali pa podložene hlače za bicikl. Gre za funkcionalnost in ne za to, da hočem imeti “buttshaper” v obliki pajkic kot imam vse bolj občutek zadnje čase, da je osnovni namen pajkic. Gre za povsem drugačne materiali, ki imajo svojo funkcijo in se razlikujejo od “organske veganske mlečne svile”.

Za dobro rit bo treba nekaj narediti. Ne bodo samo pajkice dovolj. Bo treba začet z gibanjem! Jaz pa srčno upam, da se “pajkicemanija” čim prej konča in gre svet spet nazaj v bolj normalne vode! Zanimivo bo čez čas pogledati nazaj to obsesijo in “modo”, predvsem ko bodo polne omare pajkic, pa jih nihče več ne bo “influensal”.

Prav pošteno sem moral paziti na besede, ki sem jih uporabil v tej objavi, kajti zeli hitro bi lahko namreč prestopil mejo in bi lahko kdo razumel objavo kot seksizem. Živimo namreč v takšnih časih, ko se nekateri obesijo na vsako besedo, čeprav jo vzeta iz konteksta. 

pajkice lelosi

  1. Se strinjam… Meni so najhujše tiste ki zgledajo kot usnje in jih vsaka bajsika da na sebe… Migat, migat za ritko

  2. Najslabše je to, ko v oprijetih pajkicah izgleda skoraj vsaka rit dobro. Ko grejo dol pa vse narazen pade :D

  3. Meni se ne zdi problem v pajkicah, ampak v influenserjih(kah) in v tem da jim folk podpira …

Komentarji so zaprti.