Skupino Psihomodo Pop sem prvič slišal daljnega leta 1989. Davor Gobac, njihov frontman, me je totalno fasciniral s svojim glasom in svojo pojavo. Ker sem bil v tistem času ravno v obdobju poslušanja punka – Ramones (I Don’t Want To Grow Up.., kar je še vedno moj moto), Dead Kennedys (California Ãœber Alles..), Bad Religion (Generator..),.. so mi bili Psihomodo Pop odličen dodatek Kud Idijotom, Hladnemu Pivu, ..

Skupino Psihomodo Pop sestavljajo: Davor Gobac – vokal, Vlatko Čavar – kitara, Jurij Novoselič – klavijature, Tigran Kalebota – bobni, Smiljan Paradiš – bas kitara. Izdali so 10 albumov: Godina zmaja, Live in Amsterdam (live album), Sexy magazin, Tko je ubio Mickey Mousea, Srebrne svinje, Unpljugd, Sextasy, Das beste aus der grosse hit parade (live album), Debakl, Plastic Fantastic, ter dve kompilaciji dvojni album Tekučih 20 in The ultimate collection.

Se kdo spomni komadov: Ramona, Kad sam imao 16, Sexy magazin, Osjećam se haj, Bože čuvaj Psihomodo Pop, Ja volim samo sebe, Linoleum Boy.

Vzponi in padci frontmana Gobca so zaznamovali skupino. Njegove provokacije na koncertih in njegovo uživanje vseh substanc pa je bilo že legendarno. Sam se spomnim koncerta v Križnkah, ko je Gobac v pajkicah provociral publiko, “šta je Slovenci, ima li ko večeg??” in je potegnil dol pajkice. In takrat se v prvi vrsti najde nekdo, ki je potegnil dol svoj hlače in izraz na Gobacovem obrazu je povedal vse, bil je zaprepaden. In tisti koncert je minil brez nadaljnih provokacij!
Kasneje, ko se je začela vojna na Hrvaškem so Psihomodovci naredili komad, ki se je večkrat dnevno vrtel na njihovih TV postajah – Hrvatska Mora Pobjediti, z zelo malo besedila, ampak močno sporočilno vrednostjo, ki so jo takrat ljudje potrebovali:

Srce Nam Je Dijamant, Krv Nam Je Dinamit,
Naš Horizont Je Front, Naš Horizont Je Front
Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska,
Hrvatska, Hrvatska Mora Pobijediti
Za Slobodu Mora Pobijediti,
Za Slobodu Mora Pobijediti

Zapis je inspiriral zamujen koncert v Cvetličarni, ki pa ga je odlično opisal Simon – Solo by Ručigaj (svetujem branje vsem, ki ste ga zamudili, tako kot jaz! Posnetke s tega koncerta pa najdete TUKAJ!

Psihomodo Pop – Osjecam Se Haj

Psihomodo pop – Natrag u garazu

Psihomodo pop – Boze cuvaj psihomodo pop

Psihomodo pop – Pinokio

Psihomodo pop – Starfucker

Psihomodo pop – Ja volim samo sebe