Nov dan, nov fiasko vlade. Tokrat je vlada obesila zastavo Izraela na vladnem poslopju. S to “gesto” naj bi simbolizirala “solidarnost” z Izraelom. Namesto, da bi obdržala nevtralno držo, se je odločila, da bo raje podprla Izrael. #nevmojemimenu

To, da se nekdo samopašno odloči, da se bo postavil na stran nekoga, je z vidika zgodovine, predvsem pa političnih odnosov zelo narobe. Ampak Janez je posnemal Avstrijo in Češko in se je odločil, da bo zopet ostal na napačni strani – kot mu vedno znova uspeva.

Že to, da je tvital v podporo Izraelu je narobe, saj so njegovi tviti v imenu vseh nas – ki pa se s tem ne strinjamo. Da pa je obesil zastave Izraela na poslopju vlade pa je izpod vsake kritike.

V Sloveniji imamo jasno definirano kdaj se lahko zastave izobešajo, je tole res mimosunek. Še posebej, ker imamo v zakonu zapisano: Zastave tujih držav se lahko izobesijo samo, če se s tem ne krni ugleda Republike Slovenije ali tuje države. In odločitev, da bodo samopašno podprli Izrael je krnjenje ugleda Slovenije!

4. člen (izobešanje tuje zastave) (vir)
(1) Zastave tujih držav se lahko izobesijo tako, da so javno vidne ob uradnih ali delovnih obiskih šefov držav, uradnih delegacij ali uradnih predstavnikov zakonodajnih, sodnih ali izvršilnih organov tujih držav, ob mednarodnih srečanjih in mednarodnih športnih ali drugih javnih prireditvah ali javnih shodih z mednarodno udeležbo ter pred hoteli in drugimi objekti, kjer se z izobešanjem označuje njihova namembnost.
(2) Zastave tujih držav se lahko izobesijo samo, če se s tem ne krni ugleda Republike Slovenije ali tuje države, smiselno na krajih in na način, kot ga določa predpis, ki ureja izobešanje zastave Republike Slovenije.

izraelska zastava vlada