Pogoji PCT ne veljajo za cerkev / veljajo za kulturne prireditve in prireditve na prostem / #kdojetunor

Pogoji PCT so: negativni PCR ali hitri test ali potrdilo o cepljenju ali potrdilo o prebolelosti. In glede na to, da je vlada zopet spreminjala odloke, potem je najbolj zanimivo, da pogoji PCT ne veljajo za cerkev, medtem ko pa veljajo za kulturne prireditve, prav tako pa tudi za prireditve na prostem. Kdo je tu nor in zakaj ima vera prednost pred vsem ostalim?

Za obisk cerkve ne bo potrebe po izpolnjevanju pogojev PCT. V cerkvi velja zgolj pogoj največ 50-odstotne zasedenost isedišč in obvezna razdalja 1,5 metra.

Za kulturne prireditve in prireditve na prostem pa so pogoji povsem drugačni. Sicer se sprošča zbiranje oseb glede na kvadraturo in na največje število 50 oseb, vendar za dogodke, kjer se zbere več kot 50 oseb pa je obvezno izpolnjevanje pogojev PCT. In kar je najbolj smešno – ti isti pogoji veljajo tudi za prireditve na prostem!

Ampak za cerkev pa ni te omejitve. Torej je ablast dala še en “cukrček” potencialnim volivcem, ki bodo znali ceniti to potezo in bodo šli na volišča.

Očitno v Sloveniji velja ustava samo za cerkev – sklicevanje na uresničevanje verske svobode je ustavna pravica. Vsi ostali, ki ne hodimo v cerkev pa očitno nimamo več ustavnih pravic in nam jih kršijo vsakodnevno!

Komu se je odpeljalo, da sprejema takšne odloke?