Freedom Freedom

Sodišče v Celju ustavilo postopek, ker oseba ni nosila zaščitne maske

Nov dan, nov dokaz, da imamo najbolj nesposobno ablast v zgodovini Slovenije. Sodišče v Celju je namreč ustavilo postopek proti mladoletni osebi, ki je vstopila v avtobus brez zaščitne maske, saj kršitev pravil o uporabi mask v nobenem predpisu ni določena kot prekršek. To je že druga odločitev sodišča v kratkem času, ki prikaže, da ablast sploh ni vedela kaj dela in da bodo padale odškodninske tožbe kot po tekočem traku.

Nikomur ne sme biti izrečena sankcija za prekršek, če dejanje ni bilo z zakonom, uredbo ali odlokom samoupravne lokalne skupnosti določeno kot prekršek, preden je bilo strojeno, in če za tako dejanje ni bila predpisana sankcija za prekršek, je zapisano v razsodbi sodišča.

Z drugimi besedami. Vlada ni imela, no tudi še sedaj nima, pojma kaj sploh počne. In očitno imajo tako slab kadrovski bazen, da v njem ni niti enega sposobnega pravnika, ki bi znal vnaprej razmisliti o posledicah odlokov, ki pač niso bili pripravljeni v skladu z zakonom, uredbo ali odlokom.

Z drugimi besedami – najbolj nesposobna vlada ni bila sposobna pripraviti niti odloka s katerim bi lahko kaznovala ljudi. Čestitke tej vladi za to njihovo nesposobnost!

Srčno upam, da bodo vsi, ki so dobili kazen glede nenošenja mask tožili državo – ampak težava je v tem, da bomo itak mi plačali te kazni in to ne bo šlo iz žepa Janše, Hojsa in ostalih ablastnikov, ki so namesto stroke sprejemali ukrepe.

Freedom
Freedom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja