V cerkev da. Na kres ne. In tudi v drugo občino ne.

Včeraj je vlada rahljala ukrepe. Očitno smo bili dovolj pridni, da smo bili nagrajeni. Od ponedeljka naprej bomo lahko šli v cerkev, ampak na kres pa ne bomo smeli iti. In tudi v drugo občino še vedno ne smemo iti. Lahko pa gremo od danes naprej v muzeje in knjižnice – znotraj svoje občine seveda.

Vlada je včeraj na dopisni seji sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerimi se ponovno lahko opravljajo storitve nepremičninskega posredovanja, dimnikarske storitve, ponovno bodo odprte knjižnice, galerije in muzeji.

Poleg že do sedaj navedenih izjem, so od 29. aprila dovoljene tudi:

 • storitve nepremičninskega posredovanja,
 • knjižnice, galerije in muzeji,
 • dimnikarske storitve

Od 4. maja se med izjeme vključi še naslednje:

 • strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem),
 • storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev,
 • storitve na področjih: fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo.

Ok. Marsikaj štekam. Tudi to, da so včeraj sporočili, da so od danes odprte knjižnice, galerije in muzeji, vendar o tem niso obvestili deležnikov, ki morajo poskrbeti za vse v teh objektih.

Me je pa precej bolj presenetila odločitev SŠK, da s ponedeljkom odpirajo vrata cerkva. Očitno so nad državo in se oni lahko odločajo o teh stvareh povsem po svoje.

Medtem, ko ne smemo iti na kresovanje zunaj – bodo starejši in najbolj občutljivi lahko šli v cerkve … Ne vem no, men se to ne zdi ravno primerno, glede na to, da še vedno ne smemo zapustiti meja svoje občine …

 1. Ja, to da ne smemo preko meje občine, je pa res neumno. In če lahko hodimo v trgovine in od prodajalca sprejmemo kruh, potem pa tudi v cerkvah ne bo prehudo.

 2. je kar prav tako. kar naj gredo v cerkev. tja hodijo predvsem njihovi, zdraharski starcki. bo ze virus uredil in darwinow zakon. kar, kar… ;)

 3. Tudi meni se najprej ni zdelo logično, potem pa…
  Seveda pričakujejo da bodo župniki na veliko hvalili korake te vlade in računajo na to.
  Bojijo pa se zbiranja ljudi, ki znamo razmišljati s svojo glavo in ki niti pod razno ne zaidemo v cerkev.

Komentarji so zaprti.