Kanin Sella Nevea smučanje na smučišču z naravnim snegom8 Kanin Sella Nevea smučanje na smučišču z naravnim snegom8

Na smučišče z negativnim testom na koronavirus / na Šmarno goro in v cerkev brez testa #kdojetunor

Vlada je v četrtek sprejela odlok, ki omogoča, da gredo smučarji na smučišča, če imajo negativni test na koronavirus, ki ni starejši od 24 ur. Posledično so se upravljavci nekaterih smučišč odločili, da organizirajo hitra testiranja kar na vstopni točni na smučišča , ki pa stanejo 15 eurov. Zakaj se v naslovu sprašujem kdo je tu nor? Ker ljudje gredo lahko v cerkev brez testa na koronavirus, na smučišče pač ne! Ker ljudje gredo lahko brez testa na koronavirus na Šmarno goro (vstavi po potrebi), na smučišča pač ne. In ne, ne mislim, da bi morali opravljati teste za na Šmarno ali za v cerkev. Gre zgolj za primerjavo nesoramernosti ukrepov, ki nam jih servira najbolj nesposobna vlada v zgodovini Sloveniji, ki ima 2735 mrtvih nad seboj.

Ja, še en odlok vlade, ki ga nikakor ne morem razumeti. Smučanje je šport na prostem. Kjer ni ravno veliko stika z ostalimi smučarji, razen med vožnjo na sedežnici ali v gondoli. Pa vendar je potrebno za smučanje v Sloveniji, ki že tako ni tako poceni, dodatno sedaj plačati še za hitri test – ali pa se iti testirati vsak dan, če bi slučajno želeli smučati vsak dan v tednu.

Tudi to, da živim v tisti občini, ki nima nobenega smučišča in ne smem prehajati meja, ni najboljša informacija, kajne? Jebiga, pač ne bo letos zame smuačanja. V bistvu ta vlada dokazuje, da ji gre bolj za delitev na naše in vaše kot pa za resno soočanje s samo situacijo in reševanje življenj.

Naj ob tem izpostavim dejstvo, da za obisk Šmarne gore (zgolj kot ilustrativni primer) ni potreben negativni test na koronavirus. Tudi za obisk cerkve, ali trgovine to ni potrebno. Če se bo kdo spraševal kdo je tu nor in za kaj imamo v Sloveniji odloke. Zgolj in samo za to, da “jebejo narod”. 2735 mrtvih imamo zaradi nesposobnosti vlade in zaradi njenih ukrepov.

Seveda se lahko povsem motim in brcam v temo, ko ne vem, da je Covid-19 najbolj nevaren ravno na belih strminah in da so to povsem primerni ukrepi, ki nam jih predpisuje vlada. To je tako kot učinek Covida med 21. in 6. uro, ali pa pri “take away”, ko je Covid problematičen pri alkoholnih pijačah, pri vsem drugem pač ne.

Ja, norca se delajo. Že devet mesecev. In očitno testirajo kdaj nas bo minilo to stoično prenašanja nebuloz, ki jih sprejemajo.

Kanin Sella Nevea smučanje na smučišču z naravnim snegom8
Kanin Sella Nevea smučanje na smučišču z naravnim snegom8