Refresh

This website www.had.si/blog/2019/02/01/furam-krvavec-smucisce-krvavec-je-med-tednom-super-izbira-3-ure-smucanja-za-26-evrov/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Furam Krvavec smučišče Krvavec med tednom je super izbira 003 Furam Krvavec smučišče Krvavec med tednom je super izbira 003

Furam Krvavec / smučišče Krvavec je med tednom super izbira / 3 ure smučanja za 26 evrov

Če si sam odrejaš čas, potem lahko med tednom skočiš na Krvavec. Če se vmes, ker se pač odpelješ po cesti, kjer si se pred vrsto leti vozil vsakodnevno in se pri tem ne izgubiš. Moj namen je bil, da bom okoli 8:40 že pri spodnji postaji gondole na Krvavec, vendar se je vse skupaj malce zavleklo. Sem pač odkril še eno novo pot proti Krvavcu.

Zakaj Krvavec? Ker je smučišče dokaj visoko, ker so naprave sodobne in ker je ponavadi med tednom manj obiska. Slednje mi je zelo pomembno, če se hočem v kratkem času dobro nasmučati.

Krvavec omogoča nakup smučarskih vozovnic tudi na določen časovni interval – jaz sem izbral 3-urno, ki stane 26 evrov + 2 evra kavcija za karto, ki jo dobiš nazaj. Vendar v te tri ure ni vštet čas vožnje z gondolo, kar je odlična rešitev. 3 ure efektivnega smučanja so zame več kot dovolj, še posebej, če so smučišča prazna in ne izgubljam časa v čakanju v vrstah, kar se ponavadi dogaja med vikendi.

Včerajšnji dan na Krvavcu je bil ledeno hladen. Temperatura je bila okoli -8 stopinj, snežilo in pihalo je in vidljivost se je vseskozi spreminjala. Proge so bile urejene, vendar tudi precej trde. Obiskovalcev je bilo malo in nobene gužve na sedežnicah. Edini problem je bil, da se mi je skoraj zanohtalo v prste, kljub temu, da imam zelo tople rokavice. In nisem bil edini, ki se je počutil tako, vsaj sodeč po debatah na sedežnicah.

Če bi bilo vreme sončno, pa bi verjetno bilo tudi precej več obiskovalcev. No, jaz sem se v treh urah dovolj nasmučal in se z veseljem spustil nazaj v dolino in komaj čakal, da “do konca zakurim v avtu”, da si segrejem kosti. Naslednjič bom sicer raje počakal, da bo lepše vreme in bom potrpel tudi rahlo gužvo, saj me tako že zelo dolgo ni zeblo. Naslednjič pa verjetno na Golte, kjer prav tako že zelo dolgo nisem smučal.

Komentarji so zaprti.