smucisce kope 6 smucisce kope 6

Smučišče Kope / odlična smuka, priporočam obisk

Smučišče Kope je prava izbira, če iščete “price/performance” smučišče v Sloveniji. Lansko leto sem se odločil, da bom obiskoval smučišča, kjer sem tekmoval v mladosti in tokrat je na vrsto prišlo smučišče nad Slovenj Gradcem – smučišče Kope. Mnogo prijetnih spominov imam na to smučišče in včeraj sem se s Kop odpeljal z zelo pozitivino izkušnjo, predvsem pa je bila tudi moja denarnica “pozitivno” presenečena.

Če je smučarska karta za Nassfeld (dopoldanska) 49,50 evrov, je dopoldanska karta za smučišče Kope 25 evrov. Dnevna, odrasla karta stane 34 evrov. Razlika je očitna. Res je, da je manj sedežnic, vendar se lahko v treh urah obiskovalec “ornk” nasmuča – sam sem presmučal preko 30 kilometrov v tem času in kljub temu, da je bila nedelja ni bilo nobene gužve na napravah, osebje pa je bilo prijazno.

Tudi vreme je bilo čudovito – sončno in temperature okoli -5 stopinj, kar je pomenilo smučanje na naravnem snegu, kar mi pomeni daleč največ. Namreč, naravni sneg ni tako “leden” kot je umetni sneg, kar pomeni precej manj napora za moja kolena in lepše “karvanje” po smučišču. Vse proge so bile odprte in tako sem si lahko dal duška in v treh urah “odsmučal” svoje – lahko bi še vztrajal, ampak zakaj bi.

Proge so bile urejene in prva vožnja, po “rebrcih” je bila precej idilična. Kljub temu, da se nekaterih naprav spomin še iz mladosti (torej izpred 35 let), pa so vse naprave vzdrževanje, prijazno osebje pa tudi pomaga tistim manj izkušenim.

Od Ljubljane do Kop je 110 kilometrov oz. ura in pol (odvisno od vožnje) in zagotovo bom to zimo še kdaj pristal na Kopah. Prej pa moram obiskati še Golte, Ivarčko in še par smučišč, kjer sem v mladosti tekmoval in dosegal smučarske uspehe.

S Kopami imam precej zanimivo izkušnjo. Kot mulček – 9 let star sem se peljal s “talarji”, ker sem imel precej malo kilogramov, me je “talar” dvignil v zrak in se nisem mogel spustiti nazaj. Tako sem se namesto, da bi se peljal s smučami po snegu, peljal po “zraku”. Na koncu me je operater “talarjev” uspešno spravil dol in sem lahko nadaljeval naprej na tekmo.

Če izbirate smučišče, kamor bi šli v teh dneh – pojdite na Kope. In uživajte.

  1. Hej, mogoce zanimiva informacija za koga, enanadan ima ze nekaj let stalno ponudbo kjer dobis dnevno smucarsko karto + kosilo za 25e na Kopah :)

    1. To je cena med tednom, čez vikend je 29 EUR. Je pa malica čisto dobra (pohorska enolončnica ali dunajc s pomfrijem).

Komentarji so zaprti.