image001 image001

N1 spletni portal / n1info.si

Vodilna medijska blagovna znamka N1 je danes prispela v Slovenijo! S prihodom spletnega portala n1info.si je slovenski medijski prostor postal bogatejši za profesionalen, neodvisen in objektiven medij, državljani pa imajo sedaj na voljo nov relevanten in referenčen vir informacij. Spletni portal sodi pod okrilje vodilne medijske družbe v Jugovzhodni Evropi United Media.

»Medijska industrija gre v korak s tehnološkimi inovacijami, zato je nadaljnji digitalni razvoj prednostna naloga družbe United Media. N1 je informativni medij, ki uspešno deluje že skoraj sedem let – televizija N1 je v državah predvajanja med najbolj gledanimi, spletni portali N1 pa so prav tako v samem vrhu branosti. Verjamemo, da bomo v zelo kratkem času enak uspeh dosegli tudi v Sloveniji,« je poudarila izvršna direktorica družbe United Media Aleksandra Subotić.

Verodostojnost, integriteta, natančnost in nepristranskost poročanja so osnovna načela, ki bodo vodila uredništvo portala N1 Slovenija.

Odgovorna urednica spletnega portala N1 je Katja Šeruga, novinarsko ekipo pa med drugim sestavljajo še Suzana Lovec, Miha Orešnik, Meta Roglič, Neda Došenović in Sarah Neubauer. Dosedanji urednik Sportala Martin Pavčnik pa prihaja v spletno redakcijo SportKluba, ki postaja sportklub.n1info.si.

»N1 Slovenija oziroma n1info.si je informativni spletni portal, ki bo bralcem in gledalcem ponujal informativne, poglobljene, športne in druge vsebine. Pri nas boste lahko spremljali ažurne, aktualne, relevantne novice, pa tudi poglobljene zgodbe, analize, intervjuje, oddaje in odlične športne vsebine. V partnerstvu s CNN boste na našem portalu lahko gledali tudi dokumentarne filme,« je povedala Šeruga.

Napoveduje tudi tisto, kar je že danes moč prebrati na portalu: »Pred začetkom turistične sezone ekskluzivno za n1info.si govori hrvaška ministrica za turizem. Kakšni ukrepi bodo veljali na Hrvaškem, kjer dopustuje daleč največ Slovencev? Razkrivamo rekorderja med birokrati v državni upravi po prejetih korona izplačilih in pojasnjujemo, kako je bilo v času epidemije sploh mogoče priti do zneska, ki je presegel celo dve premierski plači. Analiziramo cepilno revolucijo, najboljšo plat pandemije. Kaj prinaša razvoj mRNA cepiv, zakaj so tako dobra novica?«

Premierno danes med drugim predstavljajo tudi kolumniste: glavnega epidemiologa v državi Maria Fafangla, profesorico prava na Georgetown univerzi v Washingtonu dr. Urško Velikonja, predstojnika oddelka za kardiologijo v UKC Maribor, pisatelja in potomca palestinskih beguncev v Sirijo dr. Franja H. Najija ter novinarja in publicista Boštjana Videmška.

Poleg profesionalne ekipe novinarjev, ki že mesece pripravlja vsebine za nov spletni portal, N1 v Sloveniji odlikujejo tudi najsodobnejše tehnične in tehnološke rešitve za izdelavo spletnih in video vsebin. Svetovno poznan sistem Dalet Galaxy bo novinarjem omogočil hitro in enostavno pripravo besedil ter avdio, video in grafičnih vsebin. Mosartov sistem za avtomatizacijo režije pa bo v ljubljanskem studiu zagotovil najvišjo možno kakovost programa.

Portal bo imel pri svojem delovanju podporo mednarodnega uredništva N1, ki deluje v Luksemburgu in katerega sestavljajo novinarji z dolgoletnimi izkušnjami iz večjih svetovnih televizij. Med njimi sta tudi nekdanji direktor BBC-ja Peter Horrocks in izvršni direktor ENEX-a Adrian Wells.

United Media od svoje ustanovitve dalje beleži stalno rast, trenutno ima v svojem portfelju 55 televizijskih kanalov, 28 spletnih portalov, 5 radijskih postaj in 7 tiskanih medijev. Skupno zaposluje 2.800 ljudi v osmih državah.

image001
image001