Igor Pirkovic Milijonar Igor Pirkovic Milijonar

Igor Pirkovič se smeši z nepoznavanjem ustave in Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic

Igor Pirkovič je zopet dokazal, da mu poleg pirolize in žira dela težave tudi nepoznavanje ustave in Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic. Tokrat je to dokazal v svoji “kolumni” na MMCju, ki ga je prevzel pred dnevi in dokazal, da sicer ne ve kaj piše, ampak piše pa po volji ablasti!

Ampak lepo po vrsti. V “kolumni”, ki jo je objavil na MMCju je zapisal: Zadnjič sem dobil nesmiselno kazen. Kjer je bila omejitev 30 km na uro, sem vozil prehitro. Zgornja dovoljena meja je bila namreč 50 km na uro. Po nekaj tednih položnica.

Ali kdo razume, kaj je “tvorec” državnih PPT proslav želel s tem povedati? Če se jaz prav spomnim, je zgolj in samo ena omejitev – tista, ki velja. Vse ostalo je bullshit, ki ga je moral dodati zgolj za to, da je lahko “ustvaril” zgodbo. Če je omejitev 30, potem ni najvišja zgornja dovoljena meja 50 km/h. Ali pa to velja za pripadnike SdS sekte in so za njih posebni zakoni.

In sedaj še k Pirkovičevem nepoznavanju vsega. Seveda je bila “kolumna” namenjena poskusu diskreditacije in aplavdiranju Hojsu in Olaju, ki sta za “varovanje” protestov izstavila račun Jaši Jenullu. Pač, nekdo mora plačati to in kdo drug bo kriv, kot tisti, ki je bral Ustavo pred parlamentom in dobil kazen 34.000 evrov za to!

Seveda to nima veze z ustavo in vsak, ki se je sprehodil mimo Pravne fakultete mu je jasno, da bo ta primer odpadel kot gumb na sodišču. Še več, ker se dotični Pirkovič ne zaveda, pa mu je mogoče potrebno namigniti, da se ne bo sramotil in se mu bo 80 odstotkov Slovenije smejalo – 20 odstotkov pa mu pač verjame, ker ne razumejo ravno ustave in vsega ostalega.

Slovenija je leta 1994 ratificirala Evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic, ki med drugim določa, da imamo državljani Slovenije pravico do mirnega zborovanja tudi brez predhodnega dovoljenja in prijave. Ja, Pirki, takle mamo v Sloveniji in mogoče bi bilo smiselno, da preden še “ustreliš” kakšnega kozla, da vsaj prebereš kaj na to temo, sicer se ti bodo še vrabci na vejah smejali. 

To, da se je ablast odločila, da bo prepovedala shode, ker pač proti SdSovcem ne bo nihče protestiral pač ni v skladu z EKČP in te pravice ni mogoče omejevati arbitrarno, kot so si predstavljali, ampak pod strogo določenimi pogoji.

Pirkovičeva kolumna je zgolj in samo še en precej smešen in žalost poskus obtoževanja nekaterih za dejanja, ki pač nimajo veze z zakoni. Ta vlada pač ni vladala z zakoni, ampak odloki, ki so padali na Ustavnem sodišču kot gumbi na srajci …

Poskusi ponovno Pirkovič, ker očitno ti niso poznani niti cestno prometni predpisi, niti zakoni, ki veljajo v Sloveniji. Ampak ja, to je ta kader za urednika MMCja! Čestitke!

Igor Pirkovic Milijonar