Igor Pirkovic Milijonar Igor Pirkovic Milijonar

Igor Pirkovič razmišlja o odhodu z RTV / kaj še čakaš, Pirki?

Igor Pirkovič, tisti voditelj, ki so mu s predvolilnega soočenja zaradi njegove nesposobnosti vodenja oddaje pobegnili gostje, razmišlja o odhodu z RTV. Zastavlja se mi samo eno vprašanje: “kaj še čakaš, Pirki?” Pojdi na trg, pa da vidimo kdo te bo vzel pod svoje okrilje. Igor Pirkovič je tudi tista oseba, ki ne pozna pomena besede piroliza in ne ve kaj je žir. V prostem času piše pesmi in ustvarja “stock” državne proslave. Ampak Pirki je njihov in je odličen voditelj, kajne desnosučni?

Jaz sem pričakoval, da ima nacionalka standarde, ampak ko vodi oddaje Igor Pirkovič, potem postane jasno, da ni več standardov. Da ni več potrebe po kvalitetnem vodenju. Predvsem pa da so “rejtingi” nepomembni, čeprav je ravno programski svet omenjal te besedne zveze – da se mora povečati gledanost oddaj na RTV in da se nekatere oddaje ukinjajo zaradi premajhne gledanosti. Definitivno je v tem primeru potrebno ukiniti Pirkija, saj ima Bacek Jon večjo gledanost kot pa njegove oddaje.

Glede na nivo oddaj, ki jih pripravlja Igor Pirkovič, predvidevam da bo z nacionalke odšel vsaj na CNN. Tole je bil res neposrečen poskus šale, priznam. Vsekakor pa niti najmanj ne dvomim, da mu ne bodo odprli vrata na strankarski TV – Nova24 zagotovo potrebuje kader kot je Pirki, kjer bo lahko mirno “fural” svojo agendo in se nihče ne bo pritoževal nad tam. Oddaj tam pač nihče ne gleda, torej ne bo niti komentarjev ali kritik.

Informacija o tem, da Pirki razmišlja o odhodu z RTV je objavil Reporter – verjetno si tako Pirki zgolj “lajša dušo”, ker se zaveda, da ga noben delodajalec, ki se mu gre za ugled podjetja in predvsem za kvaliteto TV programa ne bi ravno dolgo imel v svojih vrstah. Pa srečno Pirki. Če bo Janezu še kdaj uspelo priti na ablast, kar srčno upam da ne, pa boš verjetno tudi lahko prišel nazaj na nacionalko. Janez ne pozabi zvestih kadrov!