Igor Pirkovic Milijonar Igor Pirkovic Milijonar

Igor Pirkovič v oddaji Milijonar / žir je plod bukve / Slavka Bobovnika bo zamenjal Jure Godler

100. oddaja Milijonarja je bila dobrodelna in tudi zadnja oddaja, ki jo je vodil Slavko Bobovnik. Novo sezono oddaje Milijonar (če bo) bo vodil Jure Godler. V zadnji oddaji so tekmovali Darja Gajšek, Eva Hren, Jasna Kuljaj, Dani Bavec, Igor Pirkovič in Miha Novak (Čuki). Sam sem bil precej negativno presenečen nad “znanjem” Igorja Pirkoviča …

Kako se imenuje postopek, pri katerem se jed polije z alkoholno pijačo in potem prižge, je bilo prvo vprašanje, ki pa ga je Igor Pirkovič, sicer urednik, TV voditelj in predsednik Društva pesnikov slovenske glasbe, zamenjal. Njegov odgovor bi bil sicer piroliza! Ja, prav ste prebrali, kljub temu, da je bila ena izmed možnosti tudi flambiranje.

Ko je dobil “zamenjano” vprašanje, sem bil prepričan, da bo takoj povedal pravilni odgovor. Vprašanje je bilo: Plod katerega drevesa je žir? 

Možni odgovori so bili: bukve, hrasta, javorja in belega gabra. Njegov odgovor je bil hrast … Kar je seveda napačno. Žir je plod bukve, želod je plod hrasta.

Razumem, da je pri tekmovalcih prisotna trema. Studio, televizija, kamere, prenos. Da ni preprosto sedeti na stolu in odgovarjati na težka vprašanja, ki jih zastavlja Slavko Bobovnik. Ampak, ko se to zgodi nekomu, ki ima kilometrino pred TV kamerami, pa mogoče ne gre več za tremo.

Če bi bil na njegovem mestu, bi ob napačnem odgovoru na tako preprosto vprašanje sam iz svojega žepa doniral 300 evrov v dobrodelne namene za društvo Palčica … Ampak to sem jaz.

Igor Pirkovic Milijonar
Igor Pirkovic Milijonar

Komentarji so zaprti.