zrcalo tedna zrcalo tedna

Zrcalo tedna se seli na 2. program RTV Slovenija, ukinjeni oddaji Politično in Globus / kdo je tu nor?

Oddaja Zrcalo tedna se seli na 2. program RTV Slovenija! To sem izvedel šele včeraj med gledanjem Zrcala tedna in se mi je ob tem zastavilo preprosto vprašanje – kdo je tu nor, da gre oddajo, ki je bila na televiziji od leta 1982, premakniti na 2. program? Očitno se je ablast odločila, da ljudje ne potrebujemo analitičnih informacij, ki jih je pripravljalo zunanjepolitično uredništvo oz. so tako nepomembne, da lahko oddajo preselijo na 2. program. Verjetno bomo namesto te oddaje dobili oddajo s Pirkovičem ali Možino – obstaja tudi možnost, da bo oddaja s cerkveno vsebino!

To, kar se dogaja na nacionalni televiziji je kriminal. Očitno se je ta ablast s svojimi pribočniki, ki so jih inštalirali, odločila, da jo povsem uničijo. Predvsem pa da ljudem vzamejo vsebine, ki so bile zelo dobro gledane, ampak verjetno niso bile v agendi SdSovske politike.

Že pred časom so ukinili oddajo Globus. Ukinili so oddajo Politično s Tatjano Gobec. Sedaj pa še prestavljajo oddajo Zrcalo tedna na 2. program.

Očitno bodo v času, ki ga še imajo pred volitvami poskrbeli, da bo RTV Slovenija postala Nova24. Smešno mi je, da se novinarji na nacionalki ne uprejo temu in da so tiho. Se ne zavedajo, da bodo enega po enega počasi “odstranili” iz etra? Se en zavedajo, da se to ne bo ustavilo do volitev?

Najprej so prišli…

Ko so nacisti prišli po komuniste,
sem ostal tiho;
nisem bil komunist.
Ko so zaprli socialne demokrate,
sem ostal tiho;
nisem bil socialni demokrat.
Ko so prišli po sindikaliste,
nisem spregovoril;
nisem bil član sindikalistov.
Ko so prišli po jude,
sem ostal tiho;
nisem bil jud.

Ko so prišli po mene,
ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.

Martin Niemoeller 1976

  1. Ja had, očitno ablast meni, da ne rabimo teh zunanjepolitičnih informacij, da bomo lahko spremljali njihove abotnosti, ki jih zdaj prodajajo na novatv…

  2. Res je nekdo na TV SLO ali nor ali pa diabolično pameten, vendar – ne se toliko zaletavat v to, na katerem programu je katera oddaja, ampak v katerem terminu in s katerimi ostalimi oddajami … nekaj so se menda “zgledovali” po ORF-u, kjer so res vse politične oddaje na drugem, VENDAR je tam šport na prvem – z ameriškimi filmi in nadaljevankami. Kot je za razumeti, bo šport na TV SLO tudi potem, ko bo načrt izveden v celoti, ostal na drugem.

Komentarji so zaprti.