To, kar se dogaja na RTV Slovenija, je norišnica. Nekdo, ki sploh ne bi smel zasedati delovnega mesta, ki ga zaseda, se je očitno odločil, da bo potonil RTV Slovenija in iz nje naredil podružnico Nova24. Na RTV Slovenija so pripeljali svoje kadre in gledanost oddaj je katastrofalno nizka. Kako bi bilo lahko drugače, če RTV vodijo nesposobni ljudje in oddaje vodijo osebe, ki so strankarsko pripadne.

Včeraj je Marko Milosavljevič objavil par zanimivih podatkov o gledanosti oddaj na RTV Slovenija. Ob teh podatkih bi celotno vodstvo in programski svet morali podati svoje odstopne izjave, saj je več kot očitno, da niso sposobni voditi takšnega sistema, kaj šele da bi bili dobri gospodarji. V bistvu so spodnje številke zrele za njihov odpoklic in to bi moral sistem omogočati. Še posebej, ker RTV Slovenija vodi oseba, ki ne namerava odstopiti, čeprav ni izpolnjeval pogojev za zasedbo delovnega mesta. Ampak za desničarje ni to nič nenavadnega, kajne?

To, da je RTV Slovenija postala Nova24, pa očitno ne moti zgolj mene, ampak tudi ostale gledalce, ki raje preklopijo program, kot da bi poslušali Pirkijeve pravljice, da bi poslušali Rosvito ali pa nove nesposobne voditelje, ki so pač tam za to, ker desnica nima nobenih sposobnih kadrov.

Gledanost TV Slovenija 1 kot glavnega programa javne RTV hiše, je tudi v letošnjih prvih dveh mesecih padala. V januarju je v primerjavi z lanskim januarjem padla za 11 odstotkov. V februarju je v primerjavi z enakim obdobjem lani padla za še več, za 14 odstotkov.

V osrednjem televizijskem času (prime time) je gledanost januarja padla za 10 odstotkov in februarja za 15 odstkov.

In gledanost osrednjega informativnega bloka na TVS1 med 19h in 20h je padla še huje: januarja za 19% vprimerjavi z lanskim januarjem; in februarja za 18% v primerjavi z lanskim februarjem.

Vir podatkov

Ja, to je ta uspešna ekipa, ki pustoši na RTV Slovenija. Očitno niti desničarji ne gleajo več programa RTV Slovenija v prime timeu in oddaj, ki jih pripravljajo.

Nekoč je eden od svetnikov omenjal, da bodo od AGW zahtevali odgovornost, če se gledanost ne bo dvignila. Očitno so pozabili na to, saj je gledanost tako nizka, da se lahko mirno primerja z gledanostjo Nova24.

Čestitke nesposobnežem, ki so uničili nacionalno televizijo. In žalostno, da država – to smo državljani, nimamo vzvoda, da bi lahko spremenili to sranje. Očitno referendum ni dovolj, prav tako sprememba zakona – AGW se bo verjetno še naslednjih 30 let držal za stolček na televiziji, čeprav ne bo več nacionalna televizija obstajala, ker so se jo odločili potopiti.