Gledanost Televizije Slovenija je v času novega vodstva padla za 20 odstotkov

Včeraj je na seji odbora prof. dr. Marko Milosavljević nanizal par “neprijetnih” podatkov o RTV Slovenija, ki bi morali rezultirati v nepreklicni odstop celotnega vodstva RTV Slovenije. Številke so grozljive. Gledanost Televizije Slovenija je v času njenega novega vodstva padla za 20 odstotkov, medtem ko je njena spletna stran padla z 2. mesta na 7. mesto. Se spomnite, da je bila prejšnja urednica MMC RTV Slo razrešena, ker je MMC padel na 4. mesto merjenja obiskanosti spletnih strani po MOSSu?

Ugled RTV Slovenija je pod novim vodstvom padel za 17 odstotnih točk v primerjavi z drugimi mediji. Da, prav ste prebrali.

Ko vse te podatke damo na mizo, je verjetno vsakomur jasno, da sedanje vodstvo RTV Slovenija nima pojma kaj dela in da to kar dela, dela zelo narobe in zelo napačno. V vsaki zdravi družbi bi takšno vodstvo dobilo brco v rit od “nadzornikov”, ampak pri nas temu ni tako. Oni imajo podporo svojih stankarskih kolegov, ki so se prisesali v programski svet in kjer vedno znova dokazujejo da ne vedo zakaj so tam, še manj pa kaj to pomeni javni medij in kako se vodi medij!

Vsi ti podatki so ne samo žalostni, ampak za njih bi morali tudi odgovarjati ti ljudje, ki sedaj vodijo nacionalno televizijo. Seveda pa je vsem jasno, da Whatmoughi, Reberniki in Pirkoviči niso sposobni voditi niti vaške televizije, kaj šele nacionalne televizije, ki mora biti v javnem interesu in ne v interesu posameznih frakcij, kot si oni to predstavljajo.

Že dolgo časa to ni več smešno, je pa samo še žalostno, da si je tako prejšnja ablast želela pokoriti vse na nacionalki in so nastavili najbolj nesposoben kader, ki ni znal stvari peljati po pravi poti in je nacionalna televizija pristala v dreku iz katerega bo težko izplavati.

Whatmoughi, Reberniki in Pirkoviči očitno živijo v svojem svetu in verjamejo, da delajo dobro in v prid javnemu mediju. Rezultati kažejo obratno in če programski svet ne odreagira na te podatke, potem mora aktualna Vlada najti rešitev za to situacijo, saj sicer bo nacionalna televizija pristala na smetišču zgodovine, kar je bil seveda namen prejšnje ablasti.