rtv slovenija postaja nova24tv rtv slovenija postaja nova24tv

RTV Slovenija je postala podružnica Nova24TV

Ko je usahnil pritok denarja iz Madžarske in ker je gledanost oddaj Nova24 enaka ničli, so začeli kadre Nova24 zaposlovati na nacionalni televiji. RTV Slovenija je tako postala podružnica Nova24TV in oddaje so povsem negledjive, kar se pozna tudi na rejtingih. Dno dna pa so dosegli z oddajo Tarča.

V oddaji Tarča bi se morala “soočiti” predsednik vlade in poslanec opozicije. Dr. Golob VS Janša. Dr. Golob se je vnaprej opravičil za izostanek v oddaji, vendar nacionalna televizija ni upoštevala tega in ni povabila v oddajo koga od podpredsednikov vlade.

Če smo prejšnji mandat v oddajah namesto Janše gledali in poslušali Hojsa, ki je žalil državljane, se delal norca iz nas, predvsem pa vedno znova dokazoval, da ne razume svoje funkcije v studiju, je tokrat vse drugače. Nacionalna televizija in Erika imata druge vatle za sedanjo koalicijo kot so jo imeli v prejšnjem mandatu.

Posledično smo dobili oddajo, kjer je bil v studiju sam Janša in klatil nebuloze. Ne razumem zakaj potem vseh 90 poslancev ne dobi svojega “prime timea” na nacionalni televiziji, če ga je dobil Janša? Kakšna je razlika? Aja, da se je pred tem dve leti skrival pred “soočenji” na televiziji? Da je lažje v varnem zavetju tviterja zlivati žolč na vse drugače misleče? Da je v prejšnjem mandatu Janša raje izbiral “oddaje” ena na ena, kjer je imel na drugi strani Peskovo ali Možino in mu je bilo jasno, da mu ne bo nihče zastavljal “neprijetnih” vprašanj?

Očitno veljajo povsem drugačni vatli za sedanjo oblast, kot pa so veljali za prejšnjo. In čudi me, da se sedanja oblast še ni lotila nacionalne televizije in njenih Nova24 kadrov, ki so sicer povsem nesposobni, ampak so njihovi in posledično se “jim lahko oprosti”, kajne? Priznam, tukaj me je nova oblast močno razočarala!