slavko kmetic slavko kmetic

Slavko Kmetič, SdS / informativnega programa RTV danes sploh ne potrebujemo

Slavko Kmetič, ajznponar, ki zaseda mesto v programskem svetu RTV Slovenija in ki je pred časom predstavil način kadrovanja po njegovi meri, je tokrat zopet “presenetil” z izjavo na Nova24: “Danes 90 % informacij dobimo že prek spleta. Mi informativnega programa RTV danes sploh ne potrebujemo. Imamo vašo televizijo, imamo druge televizije. Ko so imeli monopol, bi človek še razumel, da so bili ‘frajerji’, danes pa to ne morejo biti več, pa se tega ne zavedajo.”

Ej, Kmetič, a zato ste “ustanovili” Panoramo, ki je nihče ne gleda, ker pač informativnega programa ne potrebujemo? Ali pa je težava v tem, da pač ne poročajo novinarji po željah in pričakovanjih SdSovcev?

Sicer pa mi je prav smešno, da programski svetnik komentira, da imamo v Sloveniji Nova24, ki jo nihče sicer ne gleda in kjer je poligon za #fakenews. Tudi Panorama je bil poskus ustvarjanja “informativnega programa” po njihovi volji. Vendar je gledanost nižja kot je gledanost risanke Bacek Jon, ki je pa precej višja od gledanosti oddaj, ki jih vodi Igor Pirkovič.

Za takšno izjavo programskega svetnika bi moral obstajati odpoklic, ki bi ga v istem trenutku razrešil njegove “odgovornosti”. Še posebej po tistem, ko je pred časom priznal, da pač pokliče Jadranko Rebernik in ji pove kaj naj stori. Ali pa kako se kadruje na nacionalki, ko on pove, da je treba tri ali štiri odpustiti. Saj vendar “imamo PS čvrsto v rokah in delamo, kar hočemo” …

Glede na to, da želijo ukiniti dopisništva po svetu, ker zakaj bi imeli Slovenci informacije o dogajanju iz prve roke in želijo ustanoviti dopisništvo v Bangkoku, ker je očitno Tajska nova velesila samo da mi še ne vemo tega – je čas, da se ti kruhoborci poslovijo od svojih položajev in nehajo krojiti politiko nacionalne televizije po SdSovski volji.