Fihalhohi Island Resort Maldives 4 Fihalhohi Island Resort Maldives 4

Fihalhohi Island Resort na Maldivih

Zadnje dva tedna preživljam svoj čas v Fihalhohi Island Resortu na Maldivih in priznam, da me je navdušil. Ko sem izbiral destinacijo na Maldivih in ponudba je res zelo obsežna, nisem imel pojma kam se podajam. Upal sem na najboljše in dobil sem odlično izkušnjo, predvsem pa to, kar sem pričakoval. Veliko sonca, koralni greben, morske pse in zaposlene v resortu, ki so prijetni in prijazni ljudje, čeprav se naš in njihov svet popolnoma razlikujeta.

Fihalhohi Island Resort ima svojo spletno stran, kjer sem dobil osnovne informacije o otoku, aktivnostih, predvsem pa o tem kakšen je sam otok. Na otoku ni bilo Slovenec, je bilo pa veliko Italijanov, Rusov in zadnje dni tudi Indijcev. In na njem si lahko ves čas bos – tudi v restavracijo greš lahko bos, ne smeš pa iti brez majice v glavno restavracijo. Na tiste na plaži seveda lahko.

Zjutraj te pričaka sončni vzhod na eni strani otoka in na drugi strani otoka zvečer sončni zahod. Temniti se začne okoli 18. ure in daniti okoli 5. ure zjutraj.

Sam resort leži na koralnem grebenu, kar pomeni, da lahko s šnorkljanjem vidite morske pse, morske želve, hobotnice, mante, prav tako pa tudi delfine, ki “kruzajo” mirno okoli otoka.

Sam resort je precej velik – sprejme 300 gostov za katere skrbi 270 zaposlenih v resortu. Ti ljudje prihajajo iz različnih koncev sveta – največ je Maldivijcev, nekateri so iz Bangladeša, maserke so Tajke – vsi se trudijo govoriti angleški jezik – nekaterim gre boljše, drugim malce slabše, ampak z vsemi se da normalno sporazumeti. Ti ljudje dajo pečat samemu resortu in kljub temu, da so iz drugačnega okolja kot sem sam, smo bili med seboj spoštljivi, predvsem pa je bila usluga na vrhunski ravni.

Za tiste, ki jih zanima šport – imajo urejen fitness, ki ga seveda nisem preizkusil. Imajo namizni tenis, bilijard, potapljanje, kajtanje, če je vreme, šnorkljanje in potapljanje in cel kup izletov, ki jih lahko doplačate na mestu. Sam sem se veliko sprehajal po otoku – okoli 980 metrov je en krog po urejeni mivkasti poti.

Kot sem že omenil, ko sem se odločal za ta dopust, sem se zavestno odločil, da ne bom šel nikamor naokoli na izlete. Da vidim, če sem sposoben biti na enem mestu toliko časa in če “se mi ne odpelje”. In ja, ni bilo težko. Dnevno sem bil “pod vodo” oz. sem šnorkljal okoli 5 ur in prehodil vsaj 10 kilometrov. Vmes še plaval in zvečer in zjutraj sem se navduševal nad morskimi psi, ki plavajo ob obali in sem lahko celo plaval z njimi. Proti večeru sem vsak dan igral eno uro odbojke na mivki in zvečer sem šel pogledat karaoke ali pa zabavne večere, ki so organizirani. Ker sem prehod v novo leto preživel na otoku, sem doživel tudi to – ko so otok okrasili v lučke in mu dali povsem drugačen pridih – zame sicer kičasto, ampak ostalim je bilo to všeč. Ljudje smo si pač zelo različni.

Vendar dovolj besed. Spodaj je video kako zgleda ta resort, kako zgledaj plaža, predvsem pa da ne pozabim kako lepo je, ko je vse mirno in ni nikjer nikogar.