pivo burger fest pivo burger fest

PIVO & BURGER FEST / 27. in 28. maj in BRINA, festival koktejlov in miksologije / 3. junij

V soboto in nedeljo, 27. in 28. maja, bo na vrsti Pivo & Burger Fest, osrednja slovenska prireditev za vse ljubitelje kraljevskega kulinaričnega dvojca. Teden dni kasneje, v soboto, 3. junija, pa bo v preddverje Križank v prenovljeni in bolj ekstravagantni izdaji v partnerstvu s Turizmom Ljubljana / Gourmet Ljubljana ponovno priplesala Brina, prva ljubljanska dama koktejlov, ki je prerasla svoje džinovske začetke in se prelevila v barvit festival koktejlov in miksologije.

Pivo & Burger Fest bo že šestnajstič na Pogačarjevem trgu predstavil cvetober večinoma slovenskih in večinoma butičnih pivovarjev ter mojstrov domiselnih in vedno sočnih burgerjev. Da bo izbira še pestrejša, bodo del ponudbe tudi koktejli s pivom in osvežilni ciderji, obogatena pa bo tudi brezmesna ponudba burgerjev. Na Pivo & Burger Festu se bo jedlo, pilo in fino imelo v soboto od 11. do 23. ure, v nedeljo pa od 11. do 21. ure.

Teden dni kasneje, v soboto, 3. junija, bo mikavna Brina, festival koktejlov in miksologije, prinesla čarobno vzdušje v preddverje Križank. Odmeven projekt, katerega uspešni izvedbi v letih 2019 in 2022 sta v ljubljanske Križanke privabili številne domače in tuje ljubitelje džina, se bo letos predstavil s posodobljenim konceptom in na enem mestu združil priznane destilarje, someljeje, distributerje, specialiste za miksologijo, predvsem pa radovedne preizkuševalce pisane mavrice raznovrstnih koktejlov. »V barih, bistrojih in restavracijah pri nas in po svetu avtorski koktejli z inovativnimi recepturami prevzemajo pomembno vlogo. Zato smo Brino želeli nadgraditi tako, da bo obiskovalcem predstavila to kreativno brbotanje ter vse okusne in zabavne nianse miksologije,« je nadgradnjo koncepta Brine pojasnil Lior Kochavy.

Program Brine bo zaokrožen s ponudbo prigrizkov za zabave, kot so tacosi, sproščeno vzdušje pa bodo pričarali tudi s pestrim glasbenim programom, ki ga bodo pripravili DJ Udo Brenner, DJ Bayo in skupina Pantaloons, katere glasba združuje elemente londonskega new jazza, trubačev, funka, breakbeata in dubstepa.

Brina se bo tudi časovno prilagodila vsem, željnim zabave, ki bodo v enem od najlepših ljubljanskih ambientov ob fantastičnih koktejlih, finih prigrizkih in odlični glasbi lahko uživali med 17. in 24. uro.

Najbolj radovedni lahko z Brino pokoketirajo že pred 3. junijem, tako da ob petkih na Odprti kuhni na stojnici Brina Mixology poskusijo izbor imenitnih koktejlov, ki jih je zasnoval Dominik Gobec, idejni vodja programa alkoholnih in brezalkoholnih pijač v restavraciji Milka v Kranjski Gori, ki se ponaša s prestižno Michelinovo zvezdico.

pivo burger fest
pivo burger fest