Erice sicily 23 Erice sicily 23

Sicilija z letalom in avtom v številkah in fotografijah / kaj sem videl in kje sem spal

Sicilija me je navdušila. Zopet. Tokrat sem se odločil, da vsakodnevno objavim zapise s potovanja s fotografijami in posledično poskušam narediti fotopis skozi celotno potovanje. Verjetno je marsikdo opazil, da v vsem tem času nisem pisal o nobeni aktualni temi, ki se je dogajala v tem času, in predvsem sem pisal zgolj in samo o Siciliji. Uspelo mi je – 8 dni sem zdržal, ampak komaj čakam, da končam s tem detoksom. Sedaj me čakajo še številke o potovanju po Siciliji.

Tokrat sem šel na Sicilijo z letalom, pred tem sem pa še pisal o tem, kako se splača iti na Siclijo, ker sem poskusil že obe varianti in v zapisu tudi predstavim, kaj je bolj cenovno ugodno:

Na letališču v Trapaniju sem “rental” Fiat 500 in v osmih dneh:

  • prevozil 1581 kilometrov
  • v avtu preživel 35 ur in 49 minut
  • vozil s povprečno hitrostjo 44 km/h
  • povprečno porabil 5,1 litra goriva na 100 kilometrov
  • za gorivo porabil 146 evrov (cena goriva je okoli 1,83 evra)

V tem času sem prehodil:

  • 101,5 kilometrov
  • oz. 12,7 kilometra na dan

Kljub vremenu, ki ni bil vedno najboljši, preživel čudovit dopust, predvsem pa videl velik del Sicilije, ki je pred tem nisem videl. Užival v vsakem trenutku in v vsakem pogledu. V bistvu sem celo vesel, da je vmes deževalo, kajti sicer ne bi videl toliko Sicilije, saj se je v vročni precej težje premikati po mestih in si jih ogledovati. Bil sem v:

Prespal sem v različnih hotelih in za nočitve z zajtrkom plačal od 110 do 240 evrov:

Sicilijo priporočam. Poleti sam ne bi šel tja, saj je že pri temperaturi 25 stopinj tam “peklensko” vroče. Zagotovo pa jo bom še kdaj obiskal septembra ali pa v začetku maja, ko so temperature tudi zame še sprejemljive. Si bom pa Sicilijo zapomnil tudi po tem, da Sicilija niso samo stara mesta, ampak so tudi čudovita narava in predvsem ljudje, ki živijo drugačno življenje kot smo ga navajeni mi. Da so se izoblikovali v to kar so skozi stoletja in je to potrebno sprejemati.

Spodaj so še “statistične” fotografije potovanja po Siciliji.

In pa celotna galerija vseh fotografij, ki sem jih objavil v povezavi s Sicilijo! 486 fotografij je v galeriji …