Giuseppe Costa Il Bavaglino 2 Giuseppe Costa Il Bavaglino 2

Il Bavaglino, Giuseppe Costa / Terrasini, Sicilija / ena Michelinova zvezdica in njihov veganski meni

Ko sem v mestu Alcamo iskal restavracije, kjer bi lahko jedel, sem našel restavracijo Il Bavaglino Giuseppe Costa v mestu Terrasini, ki je bila oddaljena 35 kilometrov. Rezerviral mizo, se ob tem malce čudil, da je veganski 5-hodni meni 90 evrov, ampak sem se vseeno odpeljal do tega kraja.

Restavracija leži nad pečinami in spodaj je čudovita plaža. Pred vstopm v restavracijo sem opazil na steni Michelinov znak in eno zvezdico?! Malce sem bil presenečen, saj tega podatka ob rezervaciji nisem zasledil. In takrat se mi je cena, ki sem jo zgoraj omenil, zdela že povsem normalna.

Presenečno sem ugotovil, da ne bo drugih gostov v restavraciji in da bo bo chef kuhal zgolj zame! Odlično. Glede na to, da ponujajo veganski meni sem, bi seveda presenečen, kajti Sicilija slovi precej bolj po morski hrani, čeprav imajo ogromno odlične zelenjave.

Krožniki, ki sem jih dobil na mizo, so me presenetili. Kombinacije okusov še bolj. Nikoli si ne bi mislil, da gresta skupaj beli tartuf in kostanj. Da je odlična rižota s koromačem in dodatkom čebule. Da je pire iz brokolija lahko tako edibilen in da se lahko gobe pripravijo popečene na žaru z BBQ omako, ki jo pripravljajo sami. Sladici sta bili dve – ena iz gozdnih jagod, druga iz citrusov.

Navdušen nad vsemi jedmi, ki so bile sicer precej preproste, na prvi pogled pa vendar zelo kompleksnih in komplementarnih okusov, ki jih nisem navajen. Pozitivno presenečen, predvsem pa vesel, da se v restavraciji z Michelinovo zvezdico, ki so jo dobili nazaj leta 2023 (pred tem so jo imeli leta 2014, znajo igrati z okusi zelenjave, in čeprav sem naredil rezervacijo ob 18. uri, tam pa se pojavil ob pol osmih pripravijo takšne krožnike.

Veganski 5-hodni meni stane 90 evrov. Škoda, ker je ta restavracija tako daleč, saj bi jo sicer z veseljem obiskal ponovno!

Ta objava ni plačana ali kako drugače sponzorirana. Je zgolj zapis mojega doživetja s hrano pri njih. Ker smo ljudje med seboj zelo različni, se seveda lahko izkušnja nekoga drugega povsem razlikuje od moje!