Marsala photos 14 Marsala photos 14

Mesto Marsala / Sicilija

Po zajtrku v Baglio Oneto dei Principi di San Lorenzo je bila moja naslednja destinacija Marsala. Mesto, znano po vinu Marsala, je peto najbolj naseljeno mesto na Siciliji in najbolj naseljeno v svoji regiji. Pričakovanja so bila precej nizka, vendar me je mesto navdušilo.

Mesto se razlikuje od Trapanija. Je precej bolj urejeno, predvsem pa tudi bolj sodobno. Že ko sem parkiral “fičkota,” sem opazil, da so tri redarke na delu. Seveda sem kot pošten državljan” plačal parkirnino – 2 evra za 6 ur, ker avtomat ne vrača drobiža, in ko sem se oddaljil od avta, so vse tri šle preveriti, če sem plačal parkirnino.

V mestu je par čudovitih cerkva, ki jih je vredno obiskati – cerkve “pričajo” o bogastvu mesta. In v Marsali ni fresk na stenah, torej je bilo mesto precej “revno”. Na parih krajih so odprte razkopanine starega mesta, saj je mesto nastalo leta 396 BCE.

V eni izmed cerkva so ravno pripravljali cvetje za poroko in v ulicah okoli je ogromno trgovin z oblekami in dodatki za poroke. Sicer pa me je mesto na trenutek spominjalo na Firence. Promet po ulicah je precej zahtevna stvar, saj so vse ulice zelo ozke in posledično je na cestah ogromno majhnih vozil – na vseh koncih in krajih obtolčenih, ampak za to se nihče ne sekira.

Zagotovo precej lepše mesto kot Trapani, ampak mene je čakala naslednja destinacija, ki naj bi bila, po slikah sodeč, boljša.