Selinunte photos 15 Selinunte photos 15

Arheološki park in templji Selinunte/ Sicilija

Selinunte je bilo bogato starogrško mesto na jugozadni obali Sicilije. Nastalo je leta 628 BCE in deli templjev so še sedaj odlično ohranjeni in pričajo o gradbenih sposobnostih tistega časa. Selinunte je na poti med Marsalo in Agrigentom in zagotovo je vredno obiska – je lepo urejeno in za vstop v park boste morali odšteti 8 evrov.

Pogled na templje, ki so se bohotili v nekih drugih časih, je čudovit. Če ima človek dobro domišljijo, potem si lahko brez težav predstavlja, kako je potekalo življenje v tistih časih in v tistih krajih. Vendar ni bilo za vse enako – nekdo je moral tudi vse to postaviti in izklesati do centrimetra točne oblike v kamen.

Skozi sam park je razloženo, kako je potekala gradnja, in če si želite, vas lahko z “golf vozičkom” odpeljejo do drugega templja, ki je bližje morju. Lahko pa si ogledate muzej in izkopanine iz tistega časa, ki pričajo o umetnosti in načinu izdelovanja predmetov.

Meni je vzelo vse skupaj uro in pol, lahko pa bi porabil tudi precej več časa za ogled celotnega parka, ki je res odlično ohranjen in lepo urejen.

  1. Super potopisi iz Sicilije. Všeč mi je format, v katerem pišeš: kratek in jedrnat opis in veliko lepih slik :)

Komentarji so zaprti.