viole viole

Na nogometni tekmi močna eksplozija poškodovala pet igralcev Mure / Viole, ste ponosni?

Mura je danes na domači tekmi proti Mariboru praznovala 100. obletnico domačega kluba. Igrali so v retro dresih. Maribor je vodil z 2:0, vendar so na začetku drugega polčasa Viole začele z metanjem bakl in sedežev na peščeni del. Za tem pa je odjeknila močna eksplozija blizu rezervnia igralcev Mure in pet jih je bilo v tem poskusu uboja poškodovanih. Viole ste ponosni na to dejanje? To naj bi bil nogomet? Zakaj se sploh dovoli prihod skupinam na tekme, če pa samo poskrbijo za “sranje”.

Ne, to zgoraj ni moja domišljija, ampak dejansko dogajanje na stadionu v Fazaneriji. In še enkrat prikaz, čemu prihajajo določeni navijači na tekme – da naredijo sranje. To, da mečeš bakle in pirotehniko ob igrišče in pri tem povzročiš poškodbe igralcem, ni samo vredno obsodbe – ampak zahteva tudi obsodbo vseh, ki so bili v tej skupini navijačev za poskus uboja. Saj v bistvu je za to šlo, kajne?

A se res zdi komu “zabavno” metati pirotehniko in “topovski udar” v bližino ljudi? Je to sploh še nogomet? Glede na to, da se to ni zgodilo prvič in tudi ne zadnjič, bi bil že čas, da se naredi red na tem področju. Kot so ukrepali že pred leti v Angliji in s tem preprečili podobne izgrede. Mogoče bi se zgledovali po Nizozemski, kjer se tekma prekine in konča, če karkoli prileti na igrišče. Ali pa bi morali povsem prepovedati prihod organiziranim skupinam navijačev, ki ne pridejo navijati, ampak zgolj “delati štalo”.

To, da klub obsodi takšno dejanje, je precej smešno. Hudiča pa, saj to so vaši navijači? Verjetno je tiste prave navijače Maribora resnično sram ob tem dogodku in verjetno bi se jih večina strinjala, da se takšnim navijačem sploh ne bi smel omogočiti vstop na stadion.

Seveda se mi ob tem zastavi preprosto vprašanje – kako za hudiča lahko prineseš na stadion pirotehniko in vse ostalo? A nihče ne pregleduje obiskovalcev? Žalostno je to. In ko me kdo vpraša, zakaj ne hodim na nogometne tekme? Ravno zaradi takšnih primitivcev, ki morajo doživeti svojih “5 minut slave”. Upam, da bo ta osebek preživel naslednjih 5 let v zaporu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja