glovo glovo

Glovo bo 10. maja prenehal poslovati v Sloveniji

Družba Glovo je včeraj sporočila, da bodo z 10. majem prenehali poslovati v Sloveniji. Tako se končuje njihova zgodba v Sloveniji, ki so jo začeli s prevzemom ponudnika Ehrana. Glovo bo nadaljeval svoje poslovanjem v 23 različnih državah po svetu. Očitno so previsoke cene ponudnikov naredile svoje na trgu in se je Glovo odločil, da se mu ne splača več biti prisoten v Sloveniji.

Ko se je pred začetkom korone v Sloveniji zgodila “norija” okoli ponudnikov dostave hrane na dom, sem tudi sam večkrat naročil hrano na takšen način. Kasneje, ko so se cene hrane pri različnih ponudnikih dvigale nenormalno, pa sem se odločil, da se tega ne grem več. Ni bila težava v ceni dostave, tudi še nekako sem “požrl,” da sem dobil hladno hrano, ampak ko sem ugotovil, da me pizza stane 15+ evrov, pa se je moje navdušenje končalo.

Še pred dvema letoma so bile kolesarske steze polne prevoznikov Glovo in Wolt, ki so divjali mimo pešcev, vendar zadnje čase je tega vse manj. Očitno je veliko ljudi ugotovilo, da so cene ponudnikov prenapihnjene in se več ne poslužujejo takšnega načina naročanja hrane.

Vsako podjetje, ki deluje na trgu, pa želi čim boljše poslovne rezultate. In ko ni kupcev, ni poslovnih rezultatov, in tako se podjetje odloči, da konča svoje poslovanje na nekem tržišču.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja