had blog roni kordis had blog roni kordis

Sindikalni protest in RTV Slo

Ocitno se je ze zacelo. Porocanje z vcerajsnjega shoda sindikalistov je bilo bolj podobno reportazi z vaske veselice in ni bilo na nivoju stavke 40000 ljudi, ki so v snegu in slabih vremenskih pogojih prisli izrazit svoje mnenje o novih reformah. Porocanje RTV Slo je bilo prav smesno, saj so porocali samo o tem, da so policisti odpeljali dva udelezenca, ker sta tja prisla s psi in da so resevalci posredovali dvakrat. Na HTV so temu protestu namenili vec kot 5 minut, prav tako pa so poudarili da so se protesta udelezili tudi predstavniki hrvaskih sindikatov.
Ocitno se je zacela uresnicevati referendumska volja in bo nova ablast preprecila objektivno porocanje o dogodkih v Sloveniji. Kajti 40000 ljudi, ki so proti reformam je pa precej velika stevilka. In kmalu se bomo zaceli sprasevati zakaj nimamo nobenih pravih informacij o dogodkih v Sloveniji! In mesecna RTV narocnina je se vedno ista!
Ah, nova ablast je mnogo obljubljala, naredila je pa samo to, da so ukinili nalepke za avto! In verjetno bo to tudi edina stvar, ki jo bodo naredili v svojem mandatu :) Ampak kdo bi se sekiral. Vazno je da se cedita med in mleko in da imam 3x vecjo placo, kot pred letom :)

 1. Had …
  Najbrž veš, da je prispevek povsem v domeni novinarja. Ali, če smo bolj natančni novinarke. Kar je objavila je bilo minimalizem. Za prispevek si je vzela 1 uro, da je kamerman posnel, ona je med tem najbrž sedela v avtomobilu RTV-ja. Dodatno uro je porabila, da je iz STA-ja pobrala podatke in “spesnila” prispevek. Ne hvala za tako kozlarijo! Hkrati pa so imeli v Dnevniku vklop na Celovško – zares nemogoče razmere na cestah. Hočem povedati, da na RTVSLO delajo večinoma ženske, ki pa niso v stanju pripraviti prave zgodbe. Pa naj bo to prispevek z gasilske veselice ali obisk papež. Tako je …

  lp, Miha

 2. Ja, POP TV pa si je sprva privoščil podatek, da se je demonstracij
  udeležilo “nekaj več kot 10.000 ljudi”. Zanimivo, kaj?

 3. @miha: res je prispevek v domeni novinarja/ke, ampak nad njim pa bedi tudi urednik.. in ne more se samo novinar izmisliti da bi naredil prispevek dolg tisith par minut, pa se tisto je bilo podobno nicemur.. z drugim delom pa se strinjam.. stanje na cestah je bilo bolj pomembno :( kot pa trenutna situacija v sloveniji.. mi gre prav na en organ vse tole.. za papezev obisk pa bi bile itak vsake pol ure 20 minutne oddaje namenjene samo njemu :)

  :axa: zelo objektivno novinarstvo imamo v sloveniji.. vazno da vemo kaj se dogaja v ameriki in al kaido, vazno da vemo kolk naravnih nesrec je po svetu in vse ostalo.. za nas pomembne stvari pa so odrinjene.. lahko je cloveku metati pesek v oci..

 4. Samo trikrat večjo plačo? Od volitev sem si kupla nov flet, postala menedžerka v Leku in si ubodla vikend na Haitiju ;)

 5. pisuka poldi.. potem si pa ti imela vecjo sreco k jaz.. men ni slo tolk dobr se :) ampak delamo na tem :)

 6. Uredniki navadno ne mrdnejo s prsotm, razen da določijo, po ne vem katerem ključu, dolžino pripevka.

Komentarji so zaprti.