glas upokojencev slovenije glas upokojencev slovenije

Glas upokojencev Slovenije, ki organizirajo vseslovenski protest, so SdSovci pod krinko

Zadnje dni sem opazil kup pozivov k vseslovenskemu protestu upokojencev. Pod to pobudo je podpisana civilna iniciativa Glas upokojencev Slovenije. Zanimivo je, da ni nikjer omenjenega niti enega priimka in imena tistih, ki sodelujejo pri tej iniciativi. Vsakomur je pač jasno, da so to SdSovci pod krinko, ki bi sedaj s “pomočjo” civilne iniciative radi organizirali stavko, vendar pozabljajo, da morajo za to plačati prevoz protestnikov in jim urediti hrano. Sicer njihovi podporniki ne pridejo na proteste, kar se je izkazalo že n-krat.

Če desni pol nima svoje “civilne iniciative” in so že pred časom začeli pozivati civilno iniciativo, ki je dve leti v času Janševe vlade protestirala, da naj protestira proti Golobu, potem so sedaj padle maske. Očitno so se odločili, da bodo organizirali “upokojence”, ki bodo stavkali za višje pokojnine. Tako kot znajo oni – ne spontano, ampak so se spravili preko svojih trobil spraviti te informacije v javnost in sedaj o tem “protestu” pišejo njihovi mediji vsakodnevno.

Za to idejo naj bi stala Mojca Škrinjar in Pavle Rupar.

Tako si predstavlja desni pol civilno iniciativo in potem verjame, da jim bodo ljudje nasedli in prišli stavkati za njih v Ljubljano. Še posebej zanimive so zahteve, ki so jih zapisali:

  • 20 odstotno povečanje pokojnin
  • urediti takojšenj dostop do osebnega zdravnika
  • RTV prispevek upokojencem plača država

In še in še. Sam pogrešam samoroga in pa letečega zmaja na tem spisku. Ampak oni bi vpisali v ustavo 13. pokojnino, prav tako letni dodatek v višini ene pokojnine.

Me prav zanima koliko ljudi bo desnici uspelo pripeljati v 1. februarja v Ljubljano. Pod krinko civilne iniciative. Tole bo še precej zanimivo. In ne, ne nasedati na takšne pamflete, ki so namenjeni zgolj ustvarjanju pritiska z vseh front. Začelo se je s Fidesom, sedaj se nadaljuje z upokojenci …

Verjamem, da je SdSovcem neskončno težko, ker so izgubili volitve, referendum in tudi predsedniške volitve. Ampak pod krinko “civilne iniciative” organizirati vseslovenski protest je pa tut milo rečeno – en velik bruh!

Moj nasvet – preskočite ta vseslovenski protest domoljupcev …

glas upokojencev slovenije
glas upokojencev slovenije