Vsake par dni v Sloveniji zagori. Skoda je vcasih manjsa, vcasih vecja, ampak vedno nastane. Vendar v dosti primerih je vzrok poziga gasilec, ki si zeli na tak nacin usmeriti pozornost nase. Nekdo preprosto, da bi dobil pozivnik, nekdo drug, da bi lahko vozil sluzbeno vozilo.
Zastavlja se mi vprasanje ali je to povezano z njihovim delom in “goreco” zeljo, da bi bili vedno prvi na kraju mesta in resili svet pred pozarom? Ali pa lahko iscem analogijo med “gasilsko zejo” in pozari?
Pa da ne bo kdo mislil, da ne spostujem gasilskega poklica! Zelo ga cenim, kajti pravi gasilci so pripravljeni tvegati svoja zivljenja za zivljenja drugih. In ce pogledam gasilce, ki so sodelovali v gasenju zadnjega pozara na Krasu, lahko recem, kapo dol pred njimi. Ampak na zalost se vedno najdejo tudi taksni, ki s svojimi dejanji (beri pozigi) mecejo slabo luc na ostale pozrtvovalne gasilce.

Akcija zbiranja slik gasilskih domov poteka, tako, da ce ima kdo kaksno fotografijo, jim jo lahko poslje.

4 Responses to Slovenski pozigalci

 1. tomaz pravi:

  verjetno težve doma.najverjetneje težve z mamo :) to jih prepriča v marsikaj tako sprevrženega.

  hja…nekaj freudovskega :)

 2. Ulala pravi:

  a, a, a, tomazek!! ne bomo valili krivde na mamice oziroma druge zenske, ok?? ce dedi take packarije pocnejo, naj kar sami odgovarjajo. pih, zdej bomo pa kar zenske krive! me pozare znamo zanetit na manj skodljiv nacin in znotraj domace spalnice.. :)

 3. Ulala pravi:

  in itak je fotr kriv, ko je hotel, da je njegov sin mačo in mu prepovedal balet!!

 4. had pravi:

  itak smo vedno moski krivi za vse :evil: sej, takle mamo.. mame, ki so pa nas vzgajale, pa niso krive nicesar..

  hmm.. a domaca spalnica je tista, ki veckrat zagori ;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.