had blog roni kordis had blog roni kordis

Je blog medij?

Vsi poznamo definicijo bloga, vsi vemo kdo so blogerji, vsi vemo kaj je blogosfera. Slovenski spisek blogerjev se nahaja na siblogs.com, za katerega pozrtvovalno skrbi David. Slothrop je odkril novost na nasi blog sceni, ki jo pripravlja Robi. Prav tako pa se je v istem casu zacela odvijati zgodba Blogorame.

Zakaj taksen uvod. Ocitno se dogaja veliko stvari na podrocju blogov. Kdaj bodo blogi postali konkurenca tiskanim medijem lahko samo ugibamo (ce bodo sploh). Meni pa se pri vsem tem pojavlja vprasanje. Tiskani mediji imajo Press kartice, s katerimi imajo novinarji moznost dostopa in vstopa na razlicne prireditve, ce se seveda vnaprej akreditirajo.
Kaj pa blogerji? Ce je blog medij, ali bomo imeli kdaj tudi svoje izkaznice? Blog card :evil:
Bomo kdaj ustanovili svoj sindikat? Bo kdaj preslo bloganje meje zabave in postalo vir prezivljanja oz. se bodo zaceli blogi trziti, tako kot je v manifestu zapisal Grega.
Ocitno je pred nami se veliko stvari o katerih bo potrebno razmisljati in se ukvarjati z njimi. Ali pa se bodo blogi po parih letih izpeli in bo prislo kaj novega?

Ideja je ocitno zelo dobra, saj se z njo strinja tudi Grega.

  1. Seveda je blog medij, o tem ni dvoma. Kar ti zagovarjaš, pa je, da je blog javni medij. Tudi to ni vprašljivo. Sporno je le še, ali so blogi primerljivi s klasičnimi javnimi mediji – ali so the press.

  2. Had eno vprašanje glede akreditacije. Zanima me kako priti na neko prireditev kot press, če ne delaš za noben medij, kaj navedeš organizatorju kateri medij in kolikšna je možnost da te pozitivno odobrijo, ker vemo da smo blogerji zaenkrat še v zaustanku pred drugimi novinarji.

    lp kreg

  3. @kreg: kot medij napises blog in naslov svojega bloga.. naceloma ni problema.. ponavadi sicer pozabijo poslati potrditev, ampak na samem mestu se da vse urediti.. edino, ce gre za kaksne vecje koncerte, potem to ne gre.. ostale prireditve pa so ponavadi precej odprte, kajti njim se gre za medijsko pokritost :)

Komentarji so zaprti.