Ni mi povsem jasno, kako nisem že prej opazil te čudovite, inteligentne, razgledane, miselne, humoristične, …… (vstavi po potrebi) oddaje Srečna linija na A Kanalu. Sicer voditeljici Liza Praprotnik in Meri Verbnjak (tako piše na spletni strani) nista slabi (na pogled, da ne bo pomote), čeprav priznam, da sem danes videl samo eno, pa še ta ni bila podobna nobeni od teh dveh na sliki!
In sedaj k vprašanju, ki je bilo postavljeno danes.
Iskalo se je vrsto hrane! Vrsta hrane na črko B!
In dobitek je bil že preko 20k sit. To, da se voditeljica trudi, da bi jo kdo poklical, da riše po tabli in piše s pisavo, ki se lahko primerja z mojo, verjetno ni njej ravno v tolažbo.
Ampak to, da je odgovor na to bistroumno vprašanje o vrsti hrane na črko B, bonboniera, pa presega vse!
SSKJ pravi: bonboniêra tudi bonbonjêra -e ž (eÌ‘) lepa škatla z boljšimi bonboni: podarili so ji šopek in bonboniero; velika, okrašena bonboniera // specializirana trgovina s slaščicami, kavo in brezalkoholnimi pijačami: bonboniera je odprta vsak dan
Iz tega sledi, da bonboniera ni hrana, kajti hrana je po SSKJ: hrána -e ž (á) kar sprejema organizem zaradi snovi, potrebnih za rast in obstoj, ali te snovi

In lepa škatla ni nekaj, kar bi lahko bila hrana! Razen, če mogoče ustvarjalci oddaje ne mislijo drugače! Oz. se mogoče jaz motim??