Sobota. Sončno jutro. Na dirkališču Mobikrog v bližini Cerkelj ob Krki samo hrup avtomobilov prekinja idiličen dan.
Na dirkališču, katerega usoda je odločena in bo kmalu namesto svojemu namenu: testiranjem, tekmovanjem in pa učenjem vožnje, prešlo v roke ministrstva za obrambo za njihove potrebe. Namesto, da bi v Sloveniji zmanjšali število smrtnih žrtvev na cestah in bi imeli več poligonov, dirkališč in prostorov, kjer bi se lahko testirala vozila in načini vožnje, se pri nas dogaja ravno nasprotno. Zapira se zadnje dirkališče, ki je nudilo vse možnosti za zgoraj omenjene aktivnosti.
Mogoče bi si g. Žlender, ki se tako bori za zmanjšanje števila mrtvih na cestah, lahko zastavil vprašanje, če je zapiranje dirkališča res rešitev za “njegove” probleme. Prav tako bi morala krovna organizacija AS2005 narediti kaj v tej smeri in definitivno ne bi smela gledati samo na korist, ki jo ima z vsako dirko, ki se odvija pri nas! Namesto da polni lastni žep, bi morala vzpodbujati razvoj avto moto športa v Sloveniji. Pa vendar deluje ravno nasprotno!
Čez teden dni bodo prve krožno hitrostne dirke na dirkališču Melk v Avstriji, ki štejejo tudi za držvno prvenstvo Slovenije. Tako, da je bil včerajšnji dan še zadnja možnost, da se testirajo dirkalniki, pridobitve in izboljšave, na katerih se je delalo čez zimo in se primerja rezultate z lanskimi.
Letošnje leto bo premierno za Clio Cup, vendar cena dirkalnika, ki se začne okrog €35k je zelo visoka in dosti dirkačem nedostopna.
Upam, da se vidimo drug teden na Melku!

Galerija fotk

blank blank blank blank
blank blank blank blank