Moja novoletna zaobljuba je bila, da ne bom gledal informativnega programa na nacionalki – kar mi precej dobro uspeva. No, v soboto je bila situacija drugačna. Priznam, pogledal sem si sobotno oddajo Utrip, ki jo je pripravil veleum, ki ne ve kaj je žir, kaj je piroliza in ki je strokovnjak za powerpoint državne proslave. Ob gledanju Utripa, kjer je dobil pozornost tudi moj tvit,  se mi je zastavilo preprosto vprašanje – je bilo to že dno dna ali gredo lahko janševiki še globje? Retorično, kajne?

Ampak po vrsti. V soboto zvečer sem rahlo utrujen od celodnevnega vandranja po toplem soncu ob morju na kavču brskal po telefonu. Takrat dobim zaporedoma par sporočil, kjer so mi kolegi in znanci z internetov javili, da se je moj tvit pojavil v oddaji Utrip. Seveda mi je bilo takoj jasno za kateri tvit gre, saj ga je v preteklih dneh tvitnil Janez Janša, prav tako pa sem dobil svoj članek na Nova24 – kjer so kasneje tvitnili, da pozivam k nasilju. Kako pač ne, kajne?

Ker me je zanimal kontekst, kako Pirki poskuša obračunati z menoj, sem si pogledal Utrip. Ostal sem brez besed. Ja, komunisti bi bili ponosni nanj. Tudi vsebina je bolj sodila v tiste čase kot pa v leto 2023. Da o tem, da nisem bil prepričan ali gledam nacionalko ali Nova24, sploh ne izgubljam besed.

Kot da bi imel človek hudičevo velike težave in bi jih poskušal reševati na takšen način – to je bilo vse, kar sem lahko zaključil po ogledu skropucala, ki nima veze z Utripom – to je oddaja, ki “obdela” najpomembnejše dogodke minulega tedna. No, sem vesel, da se Pirkiju moj tvit dni najpomembnejši in mi je to v ponos. Priznam, da sem kasneje dobil še cel kup pohval in da sem bil še preveč nežen v tvitu. Sicer se s tem čisto ne strinjam, ampak kdo sem jaz.

Pa gremo še malce nazaj na ta Pirkijev Utrip, kjer je zopet dokazal, da nima pojma kaj počne, ampak to kar počne, počne zelo slabo.

V oddaji smo bili priča izjavi Staneta Dolanca iz leta 1972, posnetkom kolesarskih protestov, posnetkom protestov iz Marezig, protestom iz leta 2012.

Ja, to je Pirkijev minuli teden. Žalostno? Ne. To je njegov domet. Smešno? Sploh ne. Vredno ogleda? Ne! V bistvu je to prikaz, ko povsem nesposobni ljudje, ki so blizu eni partiji zavzamejo položaje na nacionalki in potem zaključi Utrip z mojim tvitom – če bi se Pirki zavedal, da je bil to čisti avtogol in če bi razumel poanto mojega tvita, tega tvita ne bi objavil. Pa ga je. In dokazal, da je moj #polkurec povsem na mestu, saj je bil namenjen točno temu, kar je on “ustvaril”.

Priznam, da so bili posnetki v tem Utripu na nivoju Nova24, torej verjetno se kaj kmalu seli na to “informativno” televizijo!

tvit utrip