had blog roni kordis had blog roni kordis

Za 10% nižja cestnina na naših avtocestah, ki jo časti DARS

Vendar samo prve štiri dni v tednu in seveda med 22. in 6. uro zjutraj.
Seveda sedaj naši vrli DARS-ovci popravljajo vse avtoceste in so povsod zastoji. In potem mi ponudijo 10% popusta. A se nekdo dela norca iz nas?

 1. He,he in nekateri bodo to izrabli, samo da je popust.
  Zdej pa zares,
  pa kdo se je to spomnil, kot da se največ vozimo ponoči, že tako se izogibam avtocest, ker je stalno gneča, grem raje na magistralko, so vsaj prazne ceste.

 2. tile na DARSu se že ornk norca delajo. Pomoje, da bi po tastari cesti pršu skor isti cajt do morja, pa še pr cestnini in benzu bi pršparu. Kolke je zdj cestnina od LJ-zahod do Videž? 5€?

 3. Iceman: mislm, da je tm nekih 4,4€. Na benzu po stari ne bi pršparal, bi blo pa vsekakor bolje. Cestnina me še tolk ne moti, najbolj me motijo tovornjaki, k prehtevajo. V celem letu, odkar se to bolj pogosto dogaja, še ni blo nč narjenega, to me bolj jezi.

 4. Zato se jaz raje vozim po hrvaških avtocestah (če npr. grem proti Dolenjski, Notranjski, Primorski ali pa proti Madžrski). Njihove so prazne, cena je ista, pa očitno so jih gradili na način, da jih ne rabijo popravljat 1 leto po odprtju. Da ne omenim njihovih magistralnih cest, ki so v 10x boljšem stanju kot naše. Prednosti življenja ob meji pač :).

  Pri vožnji na avtocesti ne moreš šteti samo cestnine in porabe bencina…če se veliko voziš, je pomembnih veliko dejavnikov. Od obrabe gum, zavor itd.

 5. Oni razmišljajo v smeri, da bodo s to potezo privabili uporabnike avtocest, da se bodo v času poletnih počitnic na pot odpravljali v večernih urah in s tem zmanjšali gnečo čez dan. Zdaj mi pa povejte, kolikšen je odstotek slovenskih avtomobilov na avtocesti, recimo eno udarno soboto v juliju? Ker tujci niti ne vedo za ta “popust”, niti jim ni mar za 10% cenejšo cestnino, ki jo lahko dobijo.

 6. Verjetn le tisti, ki grejo npr tja dol v Dalmacijo, da bi šli v tem času, drug pa skor gotov ne.

Komentarji so zaprti.